21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Noel konserine hazırlanıyorlar

Avrupa Filarmoni Orkestrası "Noel" konseri için 70 sanatçısı ile Antalya'ya geldi. Orkestrayla birlikte gelen 27 ülkeden 70 sanatçı çalışmalarına başladı.

Atatürk Kültür Parkı içinde bulunan Cam Piramit'te gerçekleştirilecek olan "Noel" konseri için Antalya'ya gelen Avrupa Filarmoni Orkestrası, konser çalışmalarına kaldıkları The Marmara Hotel'de başladı.

Türk-Alman Dostluk Federasyonu (Hür-Türk) tarafından organize edilen konserle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hür-Türk Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Yıldız, konserin Türkiye'de yapılmasının önem taşıdığını ifade etti.

Toplantıda konuşan Avrupa Filarmoni Orkestrası Şefi Reinhard Seehafer, "Noel" konserinin Türkiye'de yapılmasının Avrupa'da büyük yankı uyandırdığını belirtti. Seehafer, "Bizim amacımız insanları, toplumları, ülkeleri müziğin etrafında toplayabilmek. Noel kavramı Avrupa toplumu için çok önemlidir. Biz böyle önemsediğimiz bir konseri Türkiye'de vereceğiz. Konseri Noel Baba'nın ülkesinde vereceğim için onur duyuyorum" dedi.

Basın toplantısından sonra Orkestra, Gala Yemeği'ne gelen davetliler için mini bir konser verdi. Avrupa Filarmoni Orkestrası'nın vereceği konser, yarın akşam saat 20.00'de Cam Piramit'te gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelirin ise bir ilköğretim okuluna yardım amacıyla Antalya Valiliği'ne teslim edileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 10:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?