21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Öğrenmenin yaşı yok

Antalya'da, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılanlar, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladı. Kiminin aerobik, kiminin betonarme kalıpçılığı, kiminin satranç, kiminin de okuma yazma için devam ettiği kurslarda, ilginç öğrenme gerekçesi olanlar da var. Bunlardan biri de 56 yaşındaki Belma Yalçın. Kendisine bir diz üstü bilgisayar alan ancak açıp kapamasını bile bilmeyen Yalçın, 7 yaşındaki torunun bu konudaki ustalığını görünce, teknolojiyi öğrenmeye karar vermiş. Yalçın'ın bilgisayar ve internet kullanımını öğrenmedeki bir diğer gerekçesi ise, yurt dışındaki kızıyla daha ucuza, daha uzun süre ve hatta görüntülü sohbet edebilmek.

Yıllarca Mardin'de yaşadıktan sonra, ailesiyle birlikte Antalya'ya gelen 46 yaşındaki Nuran Ceylan ise Türkçe'yi öğrenmek için kurslara katılıyor. Mardin'de Arapça konuştuğunu söyleyen Ceylan, hem daha iyi iletişim kurabilmek hem de Türkçe'yi daha iyi konuşabilmek istiyor.

3 kızı olan 56 yaşındaki Fadime Canevi ise ekonomik gerekçelerle kursa katılanlar arasında. Kızlarının çeyizlerini kendi eliyle ve daha ucuza hazırlamak istediğini belirten Canevi de makine nakış atölyesinde eğitim alan kursiyerler arasında yer aldı.

Çocuklarının kendisine cahil demesi üzerine soluğu Halk Eğitim Kursu'nda alan 6 çocuk annesi 67 yaşındaki Necibe Aydın'ın ise okuma yazmayı öğrenmeye kararlı. "Eşimin ve çocuklarımın sen cahilsin gibi sözleri benim çok zoruma gitti" diyen Aydın, "Ben de okuyup yazmaya karar verdim bu yaşımda. Mahallede duydum Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma kursu olduğunu ve buraya geldim. Sağ olsunlar öğretmenler ve çalışanlar kaydımı yaptılar. 1.5 aydan beri buradayım. Hiç kimse cahil değildir. Ben de cahil değilim. Okumak ve yazmak güzel şeydir. Önceden minibüse binemezdim yazıları okuyamazdım çünkü. Şimdi okuyabiliyorum. Rahatlıkla da istediğim yere gidebiliyorum. Biz bu yaşta okumayı yazmayı başardıysak, herkes başarır. Öğretmenlerime ve herkese teşekkür ederim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:18:24
Güncelleme :25 Aralık 2005 Pazar 14:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?