21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

PKK ticari örgüt oldu

Antalya'da "Komplo Teorisi ve Gerçekler" konulu bir konferans düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Araştırmacı-Yazar Dr. Erol Mütercimler ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta konuşan MİT eski Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak konuşmasında, "Bakınız, PKK ile mücadelenin sonucuna bakarsanız niçin yapıldığını anlarsınız. Güneydoğu'da mücadelenin sonucunda PKK diye çok önemli olmayan bir terörist dediğiniz örgüt var. Ama orada eski toprak ağaları ticaret ve siyaset burjuvası oldular. Orada siyasi bölgeye hakimdiler. Üstelik daha başka bir şey var. Güneydoğu'nun siyasi katılımı, Büyük Millet Meclisi'nde batıdan fazladır. Hakkari'de 50 bin kişi bir milletvekili seçer, İstanbul'da 150 bin kişi. Ve sizlere şunu söyleyeyim, Güneydoğulular derse ki başbakana seni indiririm, o onların sözünü tutmak zorunda. PKK'nın hasımlarını düşünelim. Güneydoğu Anadolu'da 70 bin civarında köy korucusu, 200 bin civarında asker, 25 bin civarında polis, istihbarat teşkilatı, bu yetmez Amerika karşı, İran çatışıyor, Suriye çatışıyor ve bunlar ayakta kalıyor. Siz böyle cimri insanları gördünüz mü? Biz 20 yıldır uğraşıyoruz. Güneydoğu Anadolu'daki mücadeleye 100 milyar dolar harcadık. Tahmin ettiğimiz militan sayısı 30 bin civarında, bu parayı militan başına böldüğümüz zaman, militan başı harcanan para 3 milyon dolar yapar. Böyle bir savaş tarihte olmadı. Kuzey Irak'ta kurulacak Kürt devleti Türkiye'nin parçası olacak" dedi.

Emekli Tümgeneral ve Yazar Osman Özbek de, "35 bin askerimiz ile 22 yıldır hem güvenlik hem de ekonomik alanda desteklediğimiz Kıbrıs'ta, Rumlar Annan planına hayır derken bizimkilerin AK Parti destekli AB ve ABD rüşvetleriyle evet demelerinin utancı, son Şemdinli olaylarında Barzani Avrupa Birliği ve ABD'nin etkileri ile AKP'nin bilinen ihmalinin örtüşme nedenleri, son teröristlerin yıllarca komünist Rusya tarafından korunduğu bilinirken, Mehmet Ağar'a göre, bu onun ifadesidir. Aksine hep AB ülkeleri tarafından korunduklarının anlaşılması. 'Lozan, tarihte misli görülmemiş suikastların bittiği yerdir', diyen Mustafa Kemal'in bu sözlerini unutup asıl amacı Sevr'i uygulamak olan AB projesinin bir uygarlıklar projesi olarak destekleyen AKP'nin sanal Ermeni soykırımları için tek yaptığı konferansların ve toplantıların yapılmasına destek ve olanak vermek yerine Ermenistan'a adını neden doğuya Ermenistan olarak lanse ettiğini sorması daha akılcı olmaz mıydı? Ya da anayasada kaybedilmiş toprakların neresi olduğunu merak ederek, ABD'nin hayat sigortası bahanesi ile 1915 mağdurlarına, sözde mağdurlarına neden tazminat ödediğini sormak ulusal çıkarlarımıza daha uygun hareket tarzı değil midir?" diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşması sürekli izleyiciler ve diğer konuşmacılar tarafından kesilince, Dilipak konuşmalarını erken bitirmek zorunda kaldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 10:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?