21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Seralar yerle bir oldu

Antalya'nın Demre İlçesi'nde aşırı yağışla birlikte esen fırtına hortuma dönüşünce seralarda büyük çapta hasar meydana geldi.

Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında fırtınayla birlikte gelen yağışın hortuma dönüşmesi sonucu bir çok serada zarar meydana gelirken, hortum evlerin çatısında bulunan güneş enerjisi sistemlerini de uçurdu. Hortumun ardından İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

İlçeye bağlı Büyükkum Mahallesi Sülüklü Plajı'ndan çıkarak, Yaylakaya Mahallesi ve Köşkerler Köyü'nde etkili olan hortumun 200 metre genişliğinde 7 kilometre uzunluğunda bir alanda etkili olduğu bildirildi. Sabaha karşı yaşanan hortum felaketi sırasında korkulu dakikalar yaşayan vatandaşlar gün ışıdığında hortumun portakal bahçeleri ve seralara verdiği zararın boyutunu görünce şok yaşadı.

Demre Kaymakamı Mustafa Gürdal, hortumla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemiz sabaha karşı 04.30 sıralarında hortum felaketiyle karşı karşıya kalmıştır. Hortumun yaşandığı saatten itibaren hemen çalışmalara başladık. Acilen kriz merkezi oluşturduk. Can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hortum 200 metre genişliğinde 7 kilometre uzunluğunda bir alanda etkili oldu. Geçmiş olsun" dedi.

Belediye başkanı Süleyman Topçu, ilçelerinde bu tür felaketlerin her yıl yaşadığını hatırlattı. Topçu, "Hortumun verdiği zarar geçen yıllara göre daha az. Can kaybının olmaması sevindiricidir. Tüm halkımıza geçmiş olsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 17:23:48
Güncelleme :17 Aralık 2005 Cumartesi 13:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?