22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sokak hayvanlarına rehabilitasyon merkezi

Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, sokak hayvanları sorununa çözüm getirmek amacıyla yapımına başlanan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, merkezin mayıs ayı içerisinde tamamlanarak hizmete sokulmasının hedeflendiğini belirterek, "Kemer'de yerleşim yerlerinden uzak, çevreye rahatsızlık vermeyecek belediyemize ait bir yer bulunmaması nedeniyle bugüne kadar böyle bir yer tesis edemedik. Yer bulur bulmaz çalışmalarımıza başladık. Proje tümüyle bize aittir. Tamamlandığında gerek fiziki yapısı, gerekse burada barındırılacak hayvanların göreceği muameleyle örnek teşkil edecek bir tesis olacak" dedi.

Tesiste muayenehane, ameliyathane, laboratuvar, karantina, kedi ve köpekler için ayrı ayrı kapalı ve açık gezinti alanları, banyo gibi bölümlerin bulunduğunu ifade eden Başkan Şeker, merkezde ücretsiz veteriner hekimlik hizmeti ve müsait olunması durumunda pansiyon hizmeti de verilerek, hayvanları nedeniyle tesislere kabul edilmeyen yerli ve yabancı misafirlere yardımcı olunacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 12:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?