21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Tacize karşı aikido

Olga Tyurina aikido Antalya'da evine giderken 2 kişi tarafından zorla otomobile bindirilip kaçırıldığı iddiasıyla polise başvuran Olga Tyurina adlı Rus manken, kendini savunmak için aikido öğrenmeye başladı. 

Antalya'da mankenlik yapan Rus uyruklu 26 yaşındaki Olga Tyurina, Teomanpaşa Caddesi'nde 2 kişi tarafından zorla otomobile bindirilerek ormanlık alana kaçırıldığı ve tecavüz edilmek istendiğini söyleyerek polise başvurmuştu. Tyurina, olayın ardından aikido eğitimi almaya başladı. Akdeniz Spor Merkezi'nde Süleyman Yılmaz'dan Japon savunma sanatı aikido eğitimi alan Rus manken, "Bundan sonra benim yanıma 
Olga Tyurina aikido hiç kimse yaklaşamaz" dedi. 

Evine giderken kendisine saldırıda bulunan kişilerin elinden son anda kurtulduğunu ve bu dakikadan sonra savunma sporuna merak duyduğunu ifade eden Tyurina, "Süleyman Yılmaz eşliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Saldırının ardından depresyona girdim ve kimseyle konuşamaz hale geldim. Daha sonra sıkıntıyı atlatarak Uzakdoğu savunma sporlarının en önemli ve etkili yöntemi olan aikidoyu tercih ettim. Bundan sonra kimse bana bir şey yapamaz" diye konuştu. 

Bireysel savunma eğitimi verdiklerini ifade eden Süleyman Yılmaz ise, "Kendisini dışarıdan gelen etkenlere karşı korumak isteyenler spor salonumuzu tercih ediyor. Rus manken Olga'ya savunma eğitimi veriyoruz. İlk günden itibaren istekli bir şekilde çalışıyor. Yakın zamanda bu tür saldırılara karşı kendisini koruyabilecek duruma gelecektir" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 18:49:39
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 19:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?