21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Talasemi hastalarına moral verdiler

Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, TED Antalya Koleji öğrencileriyle, "Talasemi Çiçekleri Solmasın" projesi kapsamında düzenlenen seminerde biraraya geldi.

Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı'nın "Talasemi Çiçekleri Solmasın" projesine destek veren öğretmenler Hacer Ercan ve Muammer Kılınçkaya'nın girişimiyle TED Antalya Koleji'ne konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan'ın konuşması veli ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Canatan, vakfın amaçları, bilimsel ve eğitsel çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Kan hastalıklarına karşı korunma ve tedavi yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Canatan, "Vakıf, özellikle kalıtsal kan hastalıkları (talesemi, orak hücre anemisi, eritrosit enzim eksiklikleri, eritrosit membran hastalıkları, hemofili) ve edinsel kan hastalıkları (anemiler, lösemiler, lenfomalar, trombosit hastalıkları) konularında dünya standartları düzeyinde uygulama, eğitim ve bilimsel araştırmalar yapmayı amaçlamaktadır" dedi.

Düzenlenen seminerin ardından 80 talasemili çocuk ile TED Koleji'nin 80 öğrencisi The Marmara Otel'deki baloda biraraya geldi. Doyasıya eğlenen çocuklar birbirleriyle kaynaştı. Talasemili çocuklara birbirinden güzel hediyeleri verilirken, palyaçolar hem talasemili hem de kolejli çocukların yüzlerini boyadı. Kan annesi ve kan babası olacak bazı velilerin pediyotlar halinde kan bağışında bulunacakları belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 17:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?