22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Telefon sapıkları 110'u da bıktırdı

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 110 Alo İtfaiye hattını arayan bazı vatandaşlar, küfürleriyle itfaiye ekiplerini bıktırdı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 110 Alo İtfaiye hattını günde 40-50 defa arayan bazı kişiler itfaiyecileri canından bezdirdi. Yapılan tüm ihbar telefonlarının numaralarının kaydedildiğini söyleyen Korkuteli Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Hekimoğlu, arayanların telefon numaralarını gizleyerek arama yaptıklarını söyledi.

Gelen asılsız ihbarların çok olmasından dolayı ihbarı değerlendirmek için arayan numarayı teyit etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hekimoğlu, "Bu da zaman kaybına neden oluyor. Yangın ve meydana gelebilecek diğer olaylarda da geçen her saniye itfaiye ve itfaiyeye ihtiyaç duyan herkes için bir dezavantaj. İhbarcılar yalan ve asılsız ihbarların yanında ağza alınmayacak küfürler ediyorlar. Bizden değişik istekleri oluyor. Son bir ayda günlük olarak 40-50 defa ihbar geliyor. Küfürlere maruz kalıyoruz" diye konuştu.

Hekimoğlu, 110 numaralı telefonu boş yere meşgul edip sürekli asılsız ihbarda bulunanların ilk olarak telefonlarını öğrenerek hakkında Korkuteli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 23:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?