21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Üçüz babasına 56 milyar fatura

Erken doğum nedeniyle 2 hastane gezdikten sonra üçüz bebeklerini özel bir hastanede doğum yapmak zorunda kalan Fatma Şanlı'ya 56 bin YTL'lik masraf çıkarıldı. Hamallık yapan baba Emin Şanlı, masrafları nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Baba Emin Şanlı ve eşi Fatma Şanlı üçüz bebek sahibi olmaya sevinemedi. Sancıları başlayan 7 aylık hamile Fatma Şanlı, eşi tarafından ilk olarak Antalya Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastane, hastanın hayatı tehlikesi olduğu ve yeterli küvez olmadığı gerekçesiyle genç anneyi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti.

Tıp Fakültesi'nde de yeterli 'küvez yok' yanıtını alan baba Emin Şanlı, çaresiz olarak eşini özel bir hastaneye götürdü. Eşinin son 10 dakikada hastaneye yetiştirildiğini söyleyen, baba Şanlı, "Üçüzler sağlıklı bir şekilde doğdu. 25 gün boyunca bu hastanede kaldı. Fakat hastane tarafından toplam 56 bin YTL'lik doğum masrafı çıkardılar. Bunun 2 milyar 750 milyon lirasını borç bularak ödedik. Diğer 53 milyar lira için de hastane tarafından senet imzalatıldı. Ardından Atatürk Devlet Hastanesi'nde boş küvezin bulunması nedeniyle bebekleri buraya getirdik" dedi.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde hamallık yaptığını belirten Emin Şanlı, "Hayatım boyunca bu parayı biriktireceğimi sanmıyorum. İkisi kız biri erkek olan bebeklerinden Ümmünaz'in yaklaşık 21 milyar lira, Ali Cengiz'in 17 milyar lira, Cemrenur'un ise 15 milyar lira borcu çıktı" diyerek yardım sever vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.

İlk gittikleri Antalya Devlet Hastanesi'ndeki doktorların kendisiyle ilgilenmediğini iddia eden Anne Fatma Şanlı ise "Yaklaşık 1.5 saat bekledikten sonra yeterli küvez yok diyerek bizi Tıp Fakültesi'ne sek ettiler. Fakat burada da küvez yok deyince özel hastaneye gitmek zorunda kaldık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 13:22:32
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 13:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?