22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Üniversiteliler'den kardeş okula destek ziyareti

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Korkuteli İlçesi'ndeki İmecik İlköğretim Okulu'na malzeme yardımında bulundu. 

AÜ Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Akdeniz Üniversitesi Sosyal Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan yardım kolileri, Korkuteli Belediyesi'ne ait araçlarla İmecik Köyü'ne gönderildi. Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş ve öğrenciler köye gelerek, yardım paketlerini öğrencilere dağıttı. Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş yaptığı konuşmada, "Antalya'nın en fakir ve batıdaki doğu diye tabir ettiğimiz İmecik, gerçekten yardıma muhtaç bir köyümüz. Buraya ilk geldiğimizde okuldaki birçok öğrencinin üzerindeki elbiseleri yırtık ve bakımsızdı. Öğrencilerimiz, yardım kampanyası başlatarak topladıkları malzemeleri okula teslim etti. Antalya Akdeniz Üniversitesi Sosyal Dayanışma Derneği'de, Antalya'da ve üniversitede koliler hazırlatarak okulumuza teslim etti. Kolilerin içinde ayakkabı, kırtasiye malzemesi, oyuncak, ilkyardım malzemesi ve giyecek bulunuyor. Zor şartlar altında eğitim gören bu çocuklarda bizim kardeşlerimizdir. Onların alacakları eğitimin devamını sağlamak, belki de gelecekte onları birer üniversite öğrencisi yapacaktır ve birçok çocuğumuzun da bu yönde isteği var. Daha şimdiden üniversite öğrencileriyle bütünleştiler. Eğitime katkı çalışmalarımızı sadece bir okulla sınırlı tutmak istemiyoruz, çevremizde zor şartlar altında eğitim alan okul ve öğrencilerimizi tespit ederek yardımlarımız devam edecek" dedi. 

Malzemelerin dağıtımının ardından köy meydanında öğrencilere ve öğretim görevlilerine gözleme ve ayran ikram edildi. Saç üstünde gözleme pişiren öğrenciler, yufka da açtı. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, daha sonra köyü gezdi. 

Yardım dağıtımına Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş, Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Bahar Serçe, AÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden Yar. Doç. Dr. Eda Atılgan, araştırma görevlisi Ebru Tarcan, Emine Çetin, Eren Durmuş Arıcı, AÜ Genel Sekreter Özel Kalem Müdürü Fatoş Yıldırım, AÜ Korkuteli Meslek Yüksekokulu müdür yardımcıları, personel ve öğrenciler katıldı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 17:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kolan IP: 81.215.132.xxx Tarih : 1.05.2006 04:24:38
korkuteli ilçemde henüz yeni olduğunu düşündüğüm korkuteli meslek yüksekokulunu bu şekilde aktif görmek beni sevindirdi umarım okulumuz dahada büyür... köye yapılan yardım için başta k.m.y.o. olmak üzere akdeniz üniversitesine çok teşekkür ediyorum...