21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yardımlaşma derneği bir çifti evlendirdi

Ekonomik durumu iyi olmayan çiftlere yardım eli uzatan Antalya Merkez Köyleri Gençleri Yardımlaşma Dayanışma Kültürel Etkinlikler Derneği, hedefleriyle dikkat çekiyor.

Kısa süre önce kurulan dernek ilk etkinliğini düzenledi. Dernek yönetimi, Döşemealtı Ilıca Köyü'de ikamet eden Muhammet Toktaş-Fatma Gürüzmaden çiftini evlendirdi.

Maddi durumu yetersiz olan çiftlere yardım eden Antalya Merkez Köyleri Gençleri Yardımlaşma Dayanışma Kültürel Etkinlikler Derneği, ilk organizasyonunda bir çifti evlendirdi. Büyük coşkunun yaşandığı düğüne, yaklaşık bin kişi katıldı. Etkinlikte 3 mahalli sanatçı konser verdi. Geç saatlere kadar eğlenen davetliler, müzik eşliğinde oldukça keyifli zaman geçirdi. Dernek Başkanı Rasim Küçük, ekonomik durumu kötü olan çiftlere yardım elini uzattıklarını söyledi. Düğün dışında köylüyü bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Küçük, "Köylü halkımızı bilinçlendiriyoruz. Tarım alanında gübre ve ilacın yanlış kullanılması durumunda ortaya çıkacak sorunlar hakkında bilgi veriyoruz. Topraktan nasıl daha fazla verim alabileceğimizi anlatıyoruz" dedi.

Başkan Rasim Küçük, gençlerin kahve köşelerinde vakit geçirmesini önlemek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi. Küçük, "Dernek olarak gençlerin kahvelerde vakit geçirmesini istemiyoruz. Düzenleyeceğimiz eğitim programlarıyla gençlerin halka daha faydalı olmasını sağlayacağız. Yaz aylarında merkez köylerinde bulunan maddi imkanları kısıtlı ailelerin sünnet çağına gelmiş fertlerine yönelik toplu sünnet şöleni yapmayı düşünüyoruz.

Atalay Kırtasiye, Karamelliler Belediye Başkanı Osman Uğur, Ekşili Belediye Başkanı Ramazan Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu ve Kırkgöz Döşemealtı Organize Sanayi Tarım Kooperatifi üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?