21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yaşlı nineye belediye sahip çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bütün servetini satıp çocuklarına dağıttıktan sonra sokakta kalmaya başlayan 85 yaşındaki Ayşe Ulaçay'a, Ilıca Belediyesi sahip çıktı. Belediye tarafından boş bir odaya yerleştirilen yaşlı kadın, "Çocuklarım arazilerimi sattıktan sonra benim yüzüme bakmadı" dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bağlı Ilıca beldesinde yaşayan 85 yaşındaki Ayşe Uluçay, 30 yıl önce eşi Ali Uluçay'ı kaybettikten sonra yalnız yaşamaya başladı. Manavgat'ın turistik bölgelerinden Kumköy'de bulunan arazisini çocuklarının ısrarıyla otel yapılmak üzere 1 milyon YTL'ye satan yaşlı kadın, bütün parasını çocuklarına dağıttı.

Bir sure çocukları tarafından bakıldıktan sonra sokağa terk edilen Ayşe nine, yeniden harabeye dönüşen evine dönerek komşularının yardımıyla yaşamaya başladı. Üstü bile kapalı olmayan derme çatma evde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadına Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal sahip çıktı. Ilıca Belediyesi'nin bulunduğu binada yaşlı kadına bir oda hazırlatan Başkan Ünal, "Bir insan olarak büyüklerimize saygı ve hizmet etmemiz gerekir. Ayşe ninenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ayşe nineye bir prefabrik ev yaptırıyoruz ve bir de bakıcı tutacağız" dedi.
Yaşadıkları karşısında gözleri dolan Ayşe nine ise, "Benim gerçek oğlum belediye başkanı artık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 17:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?