21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yolsuz susuz köyün isyanı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Süleymanlar Köyü sakinleri, seçim döneminde kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyerek, su ve yollarının yapılmamasına tepki gösterdi.
Yol ve suyun olmadığı Süleymanlar Köyü'nde, kadınlar dağdan katırla su taşıyor.

Köy Hizmetleri tarafından yaklaşık 1 ay önce yol açılması için Süleymanlar Köyü'ne gönderilen dozerler ise 1 gün çalıştıktan sonra mazot olmadığı için çalışmayı durdurdu. Seçim döneminde kendilerine söz veren siyasilerin seçimin hemen ardından verdikleri sözleri unuttuklarını söyleyen köy sakinleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve milletvekillerine tepki gösterdi. Köyün İnciler Mahallesi sakinleri, bir ay önce yol açımı için Köy Hizmetleri'ne bağlı 2 dozerin geldiğini ve mazot bittiği için bir aydır çalışmadıklarını belirtti. 2 kilometre uzaklıktan katırlara yükledikleri bidonlarla su çeken kadınlar, yaz aylarında büyük sıkıntı çektiklerini, siyasilerin yalanlarla kendilerini kandırıp burada ölüme terk ettiklerini söyledi.

Bu arada, Süleymanlar Köyü'ne 15 kilometre uzaklıktaki Toslok Köyü'nde ise 300 bin YTL tutarında kaldırım çalışması başlatıldı. Toslok Köyü'nde meydan ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Arslan, "Bu köy Alanya'da örnek köy olacak. Meydan ve kaldırım haricinde parklar, havuzlar ve oyun alanları yapılacak" dedi. Süleymanlar Köyü'nde yaşanan sorunlarla ilgili bir soru üzerine Arslan, "Mazot ihaleyle alınıyor. İhale ise bugün yapılacak. Yarından itibaren köyde dozerler tekrar çalışmalara başlayacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 20:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze temel IP: 37.155.41.xxx Tarih : 9.10.2012 20:12:36

bunlara lütfen yardım edin çok iyi bir köy yani onlara çok yardım edin  sevap kazanın