9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bakan Eker Burdur'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelerinin devam ettiğine dikkat çekerek, "Yakın zamanda AB'li köylü olacağız" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, düve dağıtım törenine katılmak üzere Burdur'a geldi. İlk olarak Burdur Valisi Can Direkçi'yi makamında ziyaret eden Eker, daha sonra Burdur'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Bölmepınar Köyü'ne gitti.

Eker, Bölmepınar Kooperatifi ile Burdur Merkez Kozluca Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'ne, Tarım Bakanlığı projesinden toplam 400 gebe düve, 100 ahır, 2 işletme binası, işletme binası araçları ile toplam 4 trilyon 400 milyar lira tutarında yatırım yaptı. Burada kendisine yiyecek ikram edilen Bakan Eker, "Muhalefet bize lazım" diyerek CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a ceviz uzattı. Daha sonra törende konuşma yapan Bakan Eker, tarımda AB müzakerelerinin devamına dikkat çekerek, "Yakın zamanda AB'li köylü olacağız. Hayvanlara iyi bakın. Türkiye'de Burdur'un tarım ve hayvancılıkta önemli bir yeri var. Örgütlenmiş kooperatif yapısı ile yıllık 210 bin ton süt üretiliyor. Bu açıdan Burdur üreticilerini kutluyorum. Türkiye de 16 ili pilot hayvancılık merkezi olarak belirledik. Bu iller arasında Burdur'da aldık. Hazırlanan projelerden siz üreticilerimiz çok pay alacaksınız" diye konuştu.

Burdur Valisi Can Direkçi de, törende yaptığı konuşmada, sütte hijyenin önemine dikkat çekti. Vali Direkçi, "Burdur, tarım ve hayvancılıkta üzerine düşeni yapmaktadır. Özellikle hanımlarımızın ellerinde olacak damızlık düvelerimize iyi bakın. Onlar da size bakacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, plaket töreni düzenlendi. Plaket töreni sırasında "Sütüm size helal olsun" pankartlı düveler, Bakan Eker'in ilgisini çekti. Eker, "İneklerimizin gördüğünüz gibi sütleri helaldir. Her zaman bu sütleri için" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 23:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?