3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Burdur karantina altına alındı

Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven, 8 hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine ilin karantina altına alındığını açıkladı. 

Tarım İl Müdürü Kadir Güven yaptığı yazılı açıklamada, Burdur merkez Menderes Mahallesi'nde 5 hayvanda, merkeze bağlı Yarıköy'de 3 hayvanda ve Kemer İlçesi'nde şap hastalığına rastlandığını ancak sayının şu ana kadar belli olmadığını bildirdi. 

Burdur genelinde tüm hayvan pazarlarının kapatıldığını ve kente hayvan giriş-çıkışının yasaklandığını belirten Güven, "İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nca, hayvan hareketlerinin en yoğun olduğu yer olan ilimizdeki tüm hayvan pazarları bugün itibariyle kapatılmıştır. Hastalık bulaşmış hayvanların ortaya çıkartılabilmesi, yeni bulaşmalara meydan verilmemesi ve bir an önce hastalığın söndürülebilmesi için mezbaha ve kombinalara kesim için gelecek hayvanlar haricinde ile hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır. Belgesiz hayvan nakillerini önlemek amacıyla da emniyet ve jandarma ekiplerince yıl boyunca yapılan yol kontrollerin bu dönemde daha da arttırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca hastalık çıkan köy ve mahallelere kordon konularak her türlü idari ve fenni tedbirler alınmış, söz konusu komisyon kararı tüm ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmiştir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 22:53:35
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?