8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Burdur hedef büyüttü

16 ilde yürütülen Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında yürütülen proje yarışında, Burdur hedefini 17 trilyon liraya çıkardı.

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında projelerin teslim 8 Kasım tarihine kadar uzatılmasıyla birlikte, Burdur hedef büyüterek 10 trilyonluk proje tutarını 17 trilyona çıkardı.

Vali Can Direkçi, köylerdeki alt yapı projelerinde, köylüden karşılanması gereken yüzde 25'lik dilimin özel idareden karşılanacağını duyurdu.

Burdur İl Tarım Müdürlüğü Proje Merkezi'ne yapılan 10 özel girişimcinin toplam proje tutarı 5 trilyon lira.

Bu projelerde Tefenni İlçesi'ne bir süt fabrikası, Burdur Köy-Koop bünyesinde 26 köyde süt toplama merkezi, Bucak İlçesi'nde 2 adet soğuk hava deposu, Burdur Ziraat Odası önderliğinde bir bal paketleme ünitesi, Burdur'un yöresel damak tadı ceviz ezmesi ilk kez projeyle kurulacak fabrika ile markalaşacak.

Tefenni Süt İşleme Merkezi günde 10 ton kapasiteli 'testide peynir üretimi' yörenin eski damak tadını sağlıklı şartlarda üretecek projeyle dikkat çekiyor.

Vali Can Direkçi, Burdur Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle kanalizasyon, içme suyu, yol gibi alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik projelerin öne çıkarıldığını dile getirdi.

Vali Can Direkçi, "Kente bağlı merkez ilçe ve 10 ilçede yaklaşık 100'e yakın 12 trilyon liralık kamu alt yatırım proje çalışmaları tamamlandı. Toplam 17 trilyon liralık yatırım projesi, Ankara Proje Değerlendirme Merkezi'ne gönderilecek.

Projelerin kabul edilmesi halinde Burdur'da köye yönelik alt yapı ve üretime yönelik ciddi yatırımlar hayat bulacak" dedi.

Proje kapsamında köylerdeki alt yapı projelerinin maliyetinin yüzde 75'i Dünya Bankası tarafından karşılanırken, yüzde 25'i de İl Özel İdaresi'nden karşılanacak. Bu yolla köylü ekonomik olarak katkıda bulunmamış olan.

Şahısların hazırladıkları projelerde ise hibe oranı yüzde 50. Diğer yüzde 50'lik kısmını ise şahısların karşılaması zorunluluğu var.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 11:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?