3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Burdur'da 'Ata'ya saygı' yürüyüşü

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Burdur Eğitim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin oluşturduğu 3 bin kişilik topluluk, Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yılında "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi. 

Burdur Eğitim Fakültesi kampus alanından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'nda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökay Yıldız ile birlikte Atatürk büstüne çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Okul Öğrenci Birliği temsilcisi sınıf öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi İlker Usta, yaptığı konuşmada, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti hayat tarzından ödün vermeden kararlılıkla sürekli olarak çağdaşlaşmaya devam gerekliliği inancı, bilinci ve kararlılığı içinde olduklarına dikkat çekti. Usta, "'Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır', sözünü bizler hayatımızın ve mesleğimizin temeli olarak görüyoruz ve yeni nesillere sana saygıyı ve gösterilecek olan değeri öğreteceğimizi ve bunun için çalışacağımızı biliyoruz. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı örneği olan Türkiye Cumhuriyeti, onu emanet ettiğin genç kuşaklar sayesinde ilelebet payidar kalacaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 19:23:26
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ümit Yiğit IP: 85.101.168.xxx Tarih : 19.06.2006 00:20:44
Ben anlamıyorum bu yürüyüş olayını..Yürüyosunuz da Yüce Atatürk'ü anıyosunuz da ne oluyo?Biraz O'na layık olmaya çalışın ama saygı druşuyla ve yürüyüşle değil..Beyninizle!!Yüreğinizle!!