8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hava kirliliği önlemleri

Burdur İl Çevre Müdür Vekili Emin Çetin, kalorifer kazanlarının tekniğe uygun yakılmasının ve kazan bakım işlerinde kalorifer kazanı ya da sanayi kazanı işletme ehliyet belgesine sahip ateşçilerin görevlendirilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Burdur İl Çevre Müdür Vekili Emin Çetin, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği konusunda uyarılarda bulunarak, hava kirliliğinin önlenmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konu ile ilgili her hafta gerçekleştirilen "Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı"nda bilgiler veren İl Çevre Müdür Vekili Emin Çetin, 12 ithalatçı firmaya, 3 yerli kömür üreticisine, 3 briket kömür üreticisine ve 27 mahrukatçıya toplam 96 adet satış izin belgesi düzenlediklerini kaydetti.

Kalorifer kazanlarının tekniğe uygun yakılmasının ve kazan bakım işlerinde kalorifer kazanı ya da sanayi kazanı işletme ehliyet belgesine sahip ateşçilerin görevlendirilmesinin önem taşıdığını belirten Çetin,

"Bacasından siyah duman atan işyerleri ve sanayi tesisleri denetlendi. Kullanılan yakıt ve bacadan atmosfere verilen emisyonlar dikkate alınarak sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinin denetim altına alınması ve gerekli yasal işlemin yapılması için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Vali Can Direkçi ise, denetimlerin titizlikle yerine getirileceğini ifade ederek, "Ancak bizim de sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir. Denetimleri belediye ve valilik olarak yapacağız. İç denetimi ise aileler ve bireylerin kendilerinin yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 21:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan çelik IP: 78.172.239.xxx Tarih : 22.02.2009 18:32:56

pardon ama biz sizden hava kirliliği önlemlerini istedik bursa il çevre  başkanını boşverin siz kendiniz araştırın en iyisi öyle olur