9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Herşey güzel olacak'

Burdur Valisi Can Direkçi, 'Burdur Rekora Oynuyor' denemesi ve 1. Burdur Sempozyumu'nun hedefine ulaştığını bildirdi.

Valisi Can Direkçi, İhlas Haber Ajansı bürosunu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Burdur ile ilgili önemli gelişmeleri anlattı.

Burdur'da yaptığı çalışmaları değerlendiren Vali Direkçi, "'Burdur Rekora Oynuyor' denemesi, aslında Burdur'daki birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden bir tanesi olmuştur. Burdur kendi çapında 6840 kilometrekarelik, 270 bin nüfuslu küçük bir il gibi değerlendirmeler yapılmaktadır.

Oysa bu önemli faaliyette göstermiştir ki kapladığı coğrafya ve nüfusu küçük olmasına rağmen birlikte hareket ederek çok büyük işler başarılmıştır. 20 bin 328 kişi rekor denemesinde bir fiil sayılmıştır. Gazi Atatürk Stadyumu'nda o gün stada giremeyen 5-6 bin vatandaşımız dışarıda beklemiştir. 30-35 bin kişilik bir ekiple Burdur'da sahip olan değerlerin yaşatılması ve korunmasında tüm dünyaya gösterilmesi konusunda ne kadar büyük bir istek olduğunu bir kez daha birlikte görme ve yaşama imkanı elde etmiştir" dedi.

Burdur'un rekor denemsinden sonra önemli bir projeye de imza atıldığını ve bundan sonrada projelerin devam edeceğini belirten Vali Direkçi, 1. Burdur Sempozyumu hakkında şunları söyledi:

"16-19 Kasım 2005 tarihleri arasında Burdur'da 1.'sini gerçekleştirdiğimiz sempozyum günleri yaşanmıştır. 1. Burdur Sempozyumu, Burdur Valiliği öncülüğünde Burdur Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ve SDÜ Burdur Eğitim Fakültesi'nin işbirliğiyle yola çıkılmıştır.

Daha sonra ilgili toplum kuruluşlarının ve taraflarının desteği sağlanarak 4 gün boyunca bilim şenliği gerçekleştirilmiştir. 200'e yakın bildiri sunulmuştur. Burdur 10 değişik başlık altında irdelenmiştir. Ekonomisinden, tarım ve hayvancılığına, kültüründen sanatına kadar aklınıza gelebilecek her türlü ayrıntısına değinilmiştir. Bilimsel açıdan tabiri caizse 'Burdur'un Anayasası' oluşturulmaya çalışılmıştır.

4 gün boyunca sadece bilimsel çalışmalar yapılmamış bunun yanı sıra Burdur'un sahip olduğu kültürel değerleri ortaya koyacak sosyal etkinlikler, konserler ve paneller gerçekleştirilmiştir. Bu bakımdan Burdur, 1.'sini düzenlediği sempozyumla hedefine ulaşmıştır".

"BURDUR'UN ÜNİVERSİTE RÜYASI GERÇEK OLUYOR"

Vali Direkçi Burdur'un yıllardır özlemini çektiği üniversite konusunda geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu'nun TBMM'ye sunduğu kanun tasarısında, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yer aldığını öğrendiklerini de belirterek, "Artık rüyalar gerçek oluyor. Üniversitenin alt yapısı mevcuttur. Şu anda 2 fakültemiz ve 6 meslek yüksek okulumuz vardır.

Meclise sunulan kanun tasarısında da Fen Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nün eklenmesi ile bu üniversitenin branşları oluşturulmuştur. Burdur'a 6 kilometre mesafedeki Örtülü mevkiinde kurulacak olan üniversitenin yapılanmasını yerel dinamiklerimizle birlikte çok önceden başlattık.

Kurucu rektör atandığında, rektörümüzle birlikte çalışarak üniversitemizi en üst seviyelere getireceğiz" müjdesini verdi.

Valisi Direkçi, Burdur'un şimdiye kadar tanıtımının tam olarak yapılamadığını, 2 yıl önce kente geldiğinde ilin tanıtımıyla ilgili bir broşür ya da afiş bile olmadığını söyledi. Vali Direkçi, "Burdur'un turizmle ilgili olarak çok önemli değerleri var. İnsuyu Mağarası, gölleri var, yaylalar, ormanlar, tarihi yerler var ama bunları tanıtamadık.

Hatta İnsuyu Mağarası'nın bile Antalya'ya ait olduğu sanılıyor. Biz bir tanıtım kampanyası başlatarak Burdur'u bu kaderinden kurtaracağız. Biz göreve 2 yıl önce geldik. Hedefimize ulaşamadık. Burdur'u tanıtmak için daha büyük projelere imza atacağız. Burdurlu ve Burdur'u seven herkesi birlikte çalışmaya davet ediyorum. Burdur'da Sagalassos, İnsuyu Mağarası, Tınaz Tepesi, dünya harikası olan Salda Gölü'nü ve diğer tarihi yerlerimizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Burdur Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer kalmadığı için 2. OSB kurulmasını hedefleyen Vali Direkçi, "2. OSB için Sanayi Bakanlığımız'ca temaslar sağlanmış, yazışmalar yapılmıştır. Göl Yönetim Planı'nın ve çevre düzeni yapılmasını bekliyoruz. Çevre Bakanlığı ile müşterek görüşmelerimiz devam etmektedir. 2. OSB'yi, Burtrak'ın olduğu kesime kuracağız" dedi.

Sporu çok sevdiğini ve gençlik yıllarında amatör liglerde oynadığını, bu yüzden Burdurspor'u, Burdur'dan ayrılmadan 2. ligte görmek istediğini ifade eden Vali Can Direkçi, "Sporun maddiyatla ayakta kaldığını belirterek maaşımın yüzde 10'unu Burdurspor'a her ay vermek üzere bağışladım. Herkes gücü yettiği kadar Burdurspor'a destek olmalı. Burdurspora üye olmalı, gençliğimizi kötü davranışlardan kurtarmamız gerekiyor.

Alt yapı çalışmaları olarak Burdur Özel İdaresi'nin bir projesi var. Burdurspor'un alt yapısına futbolcu yetiştireceğiz. Bu çalışmalar doğrultusunda Burdurspor hak ettiği 2. lige çıkacaktır" diye konuştu.

Vali Can Direkçi, İhlas Pazarlama Temsilciliği'nde Cebilon Reverse Osmosis sistemini inceleyerek bilgi aldı. Burdur'un içme suyunun durumunu gören Vali Can Direkçi, "Bu suyu içtiğimize inanamıyorum. İlk etapta Valiliğe ve tüm okulları bu sistemin kurulması gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 14:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?