8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Köylüler taşocağı bastı

Burdur'a bağlı Yakaköy'de bulunan maden ocağından çimento katkı maddesi alan şirket, taşıma işini yabancı şirketlere verince, kendi kamyonlarının boş durduğunu öne süren köylüler ocağı bastı. Şirket, 15 gündür üretimin durduğundan yakınırken, köylüler dinamit patlamasının evlerde hasar oluşturduğunu söyledi.

Yakaköy'deki maden ocağında üretilen ponza madenin, Denizli Çimento Fabrikası'na taşınmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla farklı yerlerden bulduğu kamyonları getirten şirket, köylünün tepkisini çekti. Yakaköylüler, yabancı kamyonları köye sokmayarak maden ocağını bastı.

Şirket yetkilisi Ali Kilit, günlük olarak yüz kamyonun madene gitmesi gerekirken köylünün elinde 15 kamyon olması nedeniyle taşımanın yetersiz olduğunu belirtti. Bu nedenle başka bir taşıma şirketiyle anlaştıklarını ifade eden Kilit, "Köylünün 15 gündür taşımayı engellemesiyle karşılaştık. Çimento ihracatı yapamadığımız için tazminat ödemeye kadar giden sorunlar yaşıyoruz. Bu engelleme ilk değil. Yol güzergahını değiştirdik. Bu kez Burdur-Antalya yolunu keserek engellediler. Sorunun çözümü için bekliyoruz" dedi.

Maden ocağına traktör ile gelerek barikat kuran köylüler ise madende dinamit ile çalışma yapıldığını gerekçe göstererek, evlerinin zarar gördüğünü iddia etti. Kendi kamyonlarının boş durduğunu belirten köylü kadınlar, "Başka yerlerden kira ile kamyon getiriliyor. Çoluk çocuk açız. Buradan göç mü edelim. Hiç suçu yokken bizim beylerimizi karakola götürdüler. Biz de sorun çözülünceye kadar buradan maden taşıyan kamyonlara geçit vermeyeceğiz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Olaya müdahale eden jandarma ekipleri, 10 köylüyü ifadesini almak üzere Burdur İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürdü.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 22:38:24
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 14:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nefer zurnaci IP: 67.68.70.xxx Tarih : 11.10.2005 22:56:33
Bu olaylar icsavasin kivilcimlaridir.Zengin ABD de,AB de,bizde eksik olur mu,bunlar istedikleri yere at kosturmanin yasalarinin yapilmasini bizlerin sectigi yaratiklarin yuce meclisimizde sessizce islerine geldigi gibi yapa dursunlar.Kanunlar halkin ihtiyaclarini karsilamazsa,halk da kendi kanunlarini uygular,o zaman da malum medyanin taseronlugunda halk terorist diye cahil diye kapkacaklari sarmak icin alfabe kalabalikli kagit parcalarini kamuoyuna haber diye sunarlar.Boyle insan bozmalariyla birarada yasamaktansa,hayvan olarak dogayla dogalligi yeglerim.Selam