9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tek hedef rekor!

Burdur Valisi Can Direkçi, folklor dalında rekor denemesindeki amaçlarının, Burdur'un kültürel ve potansiyel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "Burdur Türkiye'nin çok özellikli bir kentidir" dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 25 Eylül'de Burdur'da yapılacak rekor denemesi sebebiyle Burdur Valisi Can Direkçi Başkanlığı'nda sivil toplum örgütleri, dernekler ve folklor öğreticilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Burdur Valiliği Kriz Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, sivil toplum örgütleri 25 Eylül'de yapılacak rekor denemesi ile ilgili bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Can Direkçi, amaçlarının Burdur'un kültürel ve potansiyel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu ifade etti. Vali Direkçi, "Burdur Türkiye'nin çok özellikli bir kentidir. Önceliğimiz Burdur'u tanımak ve tanıtmak olmalıdır. Burdur'da folklor değerleri çok zengin. 7'den 70'e bütün insanlarımız sahip olduğu bu değerleri yaşatmak için bir seferberlik ve gayret içindedir" diye konuştu.

Rekor denemesine 15 gün kaldığını hatırlatan Direkçi, sivil toplum örgütleri ve dernek başkanlarından, rekor denemesinin tanıtımı için gayret göstermelerini istedi. Rekor denemesinin kolay bir organizasyon olmadığına dikkat çeken Direkçi, şunları söyledi:

"Rekor denemesine katılacak vatandaşların su, yemek ve tuvalet ihtiyaçlarını dahi düşünmemiz gerekiyor. Kapıda bekleyecek olan ambulansların ruhsat fotokopileri isteniyor. Göründüğü gibi kolay bir organizasyon değil. Her şeye rağmen tek amacımız Guinness Rekorlar Kitabı'na imza atabilmek."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 15:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?