3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Öztürk'ten karikatür açıklamaları

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Hz. Muhammed karikatürleriyle ilgili olarak, "Hıristiyan batı, Müslümanları şiddete bulaştırıp tıpkı komünizme oynadığı oyunu İslamiyet'e oynamak istiyor" dedi.

Isparta'nın ardından Burdur'u ziyaret eden HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, parti binasını ziyaret etti. İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere yönelik açıklamalarda bulunan Öztürk, yazdığı kitapta Batı sömürgeciliğini ayrıntılı şekilde dile getirdiğini söyleyerek, "Hıristiyan batı, Müslümanları şiddete bulaştırıp tıpkı komünizme oynadığı oyunu İslamiyet'e oynamak istiyor. Bunu zaten Berlin Duvarı yıkıldığı zaman açıkladılar. 'Komünizmi yıktık İslam'ı da yıkacağız' dediler. Bunu İtalyan, Alman devlet başkanları açıkladı. Bütün Hıristiyan ülkelerde buna benzer açıklamalar oldu. En son bunu o kadar ileri götürdüler ki Kur'an-ı Kerim'i İncilleştirmeye kalktılar. Bunlar ABD'nin BOP projesine, ılımlı İslam projesine hem yeni bir peygamber uydurmaya kalkıyorlar hem de yeni bir kitap uydurmaya kalkıyorlar" dedi.

Siyasete temel girişinin sebeplerinden birisinin bu olduğunu, çünkü konunun bu yönünü ülkede en iyi bilen birkaç adamdan birisi olduğunu ifade eden Öztürk, "Dinimizi kullanarak bizi çökertmek istiyorlar. Yani Haçlılar'ın işlediği suçları bizim zavallı günahsız Müslümanlar ödüyor. Bunu bertaraf etmenin en iyi yolu dini çok iyi bilen ve dünyayı çok iyi tanıyan, Haçlı oyunlarını çok iyi bilen siyasi kadronun Türkiye'nin idaresine gelmesidir. Çünkü Türkiye'yi dışardan idare ediyorlar. Türkiye içerden idare edilmiyor.Türkiye Türkiye'den idare edilmedikçe ne bunlar düzelir, ne tarım hayvancılıktaki yıkımlar düzelir ne de borçlar düzelir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 18:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?