3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

“Kültür-Sanat Danışma Kurulu” toplandı

Valisi M. Rasih Özbek’in girişimleri ile kurulan ; Burdur “Kültür-Sanat Danışma Kurulu” tarihi Baki bey konağında ilk toplantısını yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan; Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Seyid Erdoğan; “Kültür Danışma Kurulunun Vali M. Rasih Özbek’in talimatı ile oluşturulduğunu söyledi.

Burdur Valisi M. Rasih Özbek; Kültür ve Sanat-Kurulu’nun ilk defa Türkiye’de Manisa’da kurulduğunu, ikincisinin ise Burdur’da kurulduğunu ifade ederek; Kurulun amacını, Kurul üyelerine anlattı.

Burdur’un, Kültür-Sanat Merkezi olduğunun altını çizen; Vali Özbek, “Burdur’la ilgili bir kitap basılacak ise; biz basılacak bu kitabı Kurula danışacağız ve Kurulun alacağı kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. 

Bu kitabın içeriğini sizler belirleyeceksiniz. Örneğin, Burdur’un türküleri, folklor giysileri, halk oyunları nelerdir? Bütün, bunları siz değerli Kültür-Sanat Danışma Kurulu üyeleri belirleyecek” dedi. 

Konuşmasını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin, Hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak; “Atatürk, sanatı, yaşamında bir değer olarak görmüştü” sözleri, ile tamamladı.


Kültür ve Sanat Danışma Kurulu üyeleri de söz alarak, Kurulun kendi içinde bir başkan, bir başkan yardımcısını seçerek, kendi aralarında branşlarına göre görev bölümü yapmalarını istediler.

Toplantıya katılan Hamit Çine; “ Ben yıllardır böyle bir kurulun, Burdur’da kurulmasını hayal ediyordum. Sayın valimizin girişimleri ile Kültür_Sanat Danışma Kurulu kurulmuş, ve yüreğimize su serpmiştir” dedi.





Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 11:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?