3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Burdur Müzesi'nin güvenliği arttırıldı

Burdur'da her hafta yapılan "Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı"na katılan Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, Burdur Müzesi ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. 

Özel İdare Binası'nda yapılan toplantıda konuşan Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, müzelerin başta uzman personel yetersizliği ve özellikle güvenlik görevlilerinin uzun süre yeterli düzeyde olmayışından kaynaklanan sorunların, bir kar yumağı gibi büyüyerek günümüze geldiğini söyledi. Burdur Müzesi'nin güvenliği konusunda güvenlik elemanlarının emekliye ayrılmaları ve yerlerine yeni güvenlikçilerin istihdam edilmemeleri nedeniyle 3 bekçiye kadar düştüğünü kaydeden Ekinci, "Zaman zaman müzemizde bir bekçinin 18-24 saat gibi uzun süreler görev yaptığı oldu. Ancak bugüne kadar müzemizde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Özelleştirilen Türk Telekom İdaresi'nden 2 güvenlik görevlisi daha geldi. 

Böylece, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı parasal kaynaklarla, 5 kişilik özel güvenlik hizmeti oluşturuldu. Bugün müzemiz, güvenlik personeli bakımından en yüksek düzeyde güçlendirilmiş durumdadır" diye konuştu.
 
Ekici ayrıca, Burdur Müzesi'ne içten ve dıştan olmak üzere 28 adet sabit güvenlik kamerası, 1 adet DOM kamera ile 24 saat kayıt yapılabildiğini, teşhir-tanzim salonları ve depoların hırsız alarm sistemi ile korunduğunu belirtti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 18:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?