3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Moda ve Sanat Defilesi yapılacak

Türkiye'nin bütün illerinde eğitime katkı amaçlı yapılan Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları 45. Atatürk Moda ve Sanat Defilesi, 6 Mart'ta Burdur'da yapılacak.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi kurucu modacı Hüseyin Özkan, Burdur Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yaptıkları basın toplantısı ile defile hakkında bilgiler verdi.

Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi kurucusu Özkan, "1980 yılında Milli Güvenlik Konseyi ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından Atatürk'ün müzesindeki kıyafetleri, yenileyerek askeri giysilerini günümüz kadınına uyarlayarak okullara ve okumaya muhtaç çocuklarımıza yardım amacıyla bu defileyi yapacağız" dedi.

Burdur'da 18 ay askerlik yaptığını ve Burdur'u çok sevdiğini ifade eden Özkan, "Atatürk'ün 6 Mart'ta Burdur'a geldiğinde giydiği kıyafetin aynısını yapacağım ve Burdur Müzesi'ne armağan edeceğim" diye konuştu.

Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları 45. Atatürk Moda ve Sanat Defilesi Atatürk'ün Burdur'a gelişi nedeni ile 6 Mart 2006 tarihinde saat 20.00'de Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 16:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?