3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Salda, Mars özellikleri taşıyor

Burdur'un Yeşilova İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, 180 metre derinliğiyle Türkiye'nin en derin 2. gölü olan Salda Gölü'nün Mars gezegeninin özelliklerini taşıdığını söyledi.

Her hafta Vali Can Direkçi'nin Başkanlığı'nda yapılan Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı'na bir sunum yapan Yeşilova İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Yeşilova İlçesi'nin 2006 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam Bahri Tiryaki, ilçenin turizm potansiyelini arttırmak amacıyla Eşeler Dağı'nda kış sporlarına yönelik kayak merkezi yapım çalışmaları devam edildiğini söyledi. Projenin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı'na 90 bin 176 YTL ödeme yapması durumunda uygulamaya geçileceğini ifade eden Tiryaki, "Salda Gölü 180 metre derinliğiyle Türkiye'nin en derin 2. gölüdür.

Aynı zamanda en berrak ve temiz göllerden birisidir. Göl, Mars gezegeninin özelliklerini taşımaktadır. Gölün ve çevresinin doğal yapısının korunup geliştirilmesi ve ekolojik dengesi gözetilerek insanların yararına sunulması için, 'Salda Gölü Avrupa Köprüsü Projesi' hazırlanmış olup, Çevre Bakanlığı tarafından onaylanan proje, Avrupa Birliği Merkezi'ne gönderilmiştir" dedi.

Kaymakam Tiryaki, uluslararası kamp organizasyonu yapan kurumlarla protokol yapılıp Salda Gölü kenarında bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde kamp yapmalarının sağlanması ve kamp süresince karşılıklı dil öğrenme ve göl temizliği konusunda aktiviteler düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 17:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?