8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Teke zortlatmasında rekor hazırlıkları

Teke zortlatması oyunuyla 25 Eylül Pazar günü Guinness Rekorlar kitabına girmeyi hedefleyen Burdur'da, son hazırlıklar tamamlandı.

Bir yandan il, ilçe köylerde teke zortlatması oyununda performans artırma sürerken bir yandan da 25 Eylül'de Gazi Atatürk Stadyumu'nda iç ve dış güvenlik önlemleri, seyyar tuvaletler, il dışından gelen misafirlerin barınma ve yönlendirilmesi konularına son şekli verildi.

Burdur Valisi Can Direkçi başkanlığında yapılan toplantıda, hangi okul, ilçe ve köylerden kaç kişinin katılacağı belli oldu. 11 ilçeden en çok katılım bin 500 kişiyle Bucak İlçesi'nden, 10 ilçeden katılan öğrenci sayısı 13 bin 322 kişi olacağı belirtildi.

İl merkezi ve çevre illerden gelecek insanlarla katılımın 17 binin üzerine çıkacağı hesaplandığı tahmin edilirken, ilçelerden oynamaya gelecek insanları taşıyacak 142 araç, 22 otobüs ve 23 minibüs ayarlandığı bildirildi.

25 Eylül günü 3 giriş kapısından saat 10.00'da noter huzurunda alınacak rekor oyunculara kumanya verilecek. Tuvaletlerin yetersiz olması nedeniyle Burdur Belediyesi seyyar tuvaletler kuracak. Ambulans ve itfaiye araçları yerini alacak.

Türk Halk Müziği sanatçısı Burdurlu Sümer Ezgü'nün yanı sıra mahalli sanatçılar da müzik desteği verecek. Rekora az bir zaman kala mahalli sanatçılar eğlence merkezlerinde ücretsiz sahne alarak 25 Eylül Pazar günü Gazi Atatürk Stadyumu'nda 12 689 rakamına ulaşmak için çaba gösteriyor.

Burdur'un yöresel sanatçısı Kozlucalı Hafız (Rıza Yağız) Burdur Öğretmenevi'nde Defterdarlık çalışanlarının eğlencesinde sahne aldı. Yağız, "Dünya rekoru kırıp Burdur'u tanıtmak için 25 Eylül Pazar günü hep birlikte stadyumda olacağız" dedi.

Rekor denemesinde oynanacak teke zortlatmasını söyleyen Yağız, defterdarlık çalışanlarını coşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:07:18
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 21:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?