9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Trafik rahatlıyor

Burdur Belediyesi tarafından yapımı devam eden 'Çevre Yolu Projesi'nde, mevcut haliyle dar olan ve trafikte tehlike oluşturan alanların genişletilmeye başlandığı bildirildi.

Proje kapsamında ilk olarak, Şeker Pınarı Köprüsü'nü yapan, ardından da bu yola bağlanan ara yollarda çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, şeker fabrikası altında Cıvlaz Deresi mevkiinde daralan yol ve keskin olan virajı da genişletiyor.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, alanda genişletme çalışmalarının bitmesinin ardından, kaldırım çalışmasının başlatılarak, Şeker İşçi Evleri'nde ikamet eden çocukların okullarına daha güvenli bir şekilde gidip gelmesinin sağlanacağını söyledi.

Başkan Akkaya, "Kentimizde yaşanan trafik sıkıntısı artık had safhaya ulaştı. Araç sayısının artması, bunun yanında pancar sezonunun başlaması ile çevre illerden gelen kamyonların da trafikte sıkıntı oluşturması, çevre yolu projesine daha dikkatle eğilmemize yönlendirdi.

Çevre yolu diye adlandırdığımız Şeker Fabrikası altındaki Cıvlaz Deresi yanındaki alan, hem yayalar hem de araç kullanıcıları tarafından tehlike oluşturuyor. Şeker İşçi Evleri'nde oturan öğrencilerimiz bu yolu kullanarak okullarına gidiyorlar.

Geçtikleri alanda hem yol daralıyor hem de keskin viraj nedeniyle pancar yüklü kamyonlara karşı dikkat etmek zorunda kalıyorlar. Çalışmaların bitmesiyle buraya yapacağımız kaldırımlar sayesinde yaya trafiği, genişleyen yol sayesinde de araç trafiği rahatlamış olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 10:54:28
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 18:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?