6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Belediye'de mutlu son: Toplu sözleşmede anlaşma

Samandağ Belediyesinde toplu iş görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasının belediye yönetimiyle yaptığı sözleşmeye göre belediye işçileri yaklaşık yüzde 9 zam aldı. Görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine belediye nikah salonunda imza töreni düzenlendi.

Burada yapılan konuşmalarda ilk sözü alan DİSK Genel-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güleryüz, olumlu bir sözleşmenin yapıldığını ifade ederek, Belediye Başkanı Ali Terzi'ye teşekkür etti.

Sosyal haklar konusunda hiç zorluk yaşamadıklarını ifade eden Güleryüz işçi maaşı konusunda pazarlıkların yapıldığını sonuçta her iki tarafın yararına olacak şekilde anlaşmanın yapıldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Ali Terzi de, verdikleri sözü belediye çalışanları için aştıklarını ifade ederek dışardan gelen paranın yanında toplanan paradan da işçi maaşlarına aktarma yaptıklarını belirtti.

Bazı birimlerin aldıkları parayı hak etmediklerini söyleyen Terzi özellikle su tahsisatında çalışan bazı işçilerin kendi akrabalarının su sarfiyatını çizdiklerini iddia etti. Terzi, şunları söyledi:

“Toplanan paranın bir kısmını sizin için bir kısmını belde için kullanıyoruz. Acaba hangi vicdan sahibi bunu kabul eder. Bende işçilikten gelmeyim. Pamuk tarlalarında çapa vurmuşum, ama hiçbir zaman çalıştığım kişiye ihanet etmedim.”

Sözleşmeyi sendikanın ısrarıyla değil işçileri mahçup etmemek için imzaladığını belirten Terzi, çalışan insanların hakkını alacaklarını sözlerine ekledi.

Genel-İş 6. Bölge Başkanı Mithat Fahlioğulları ise, Samandağ'ın yıllarca iktidarların gazabına uğramış bir ilçe olduğunu söyledi.

Mürsel Sevik - Kenthaber / Hatay - Samandağ
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 12:28:35
Güncelleme :9 Şubat 2006 Perşembe 00:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?