7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Hatay'da 12 bin işsiz var

İş-Kur Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, kentte yaklaşık 12 bin kayıtlı işsiz bulunduğunu bildirdi. 

Bulanık, düzenlediği basın toplantısında, Özelleştirme Sosyal Destek Projesi'nin değişime uğradığını ve bununla birlikte çok sayıda projenin hayata geçeceğini belirterek, "İş gücü eğitiminde yüzde 70 oranında istihdam yarattık. İŞKUR olarak verdiğimiz eğitim süreci boyunca kursiyerlerin tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Bu projeye de Dünya Bankası destek veriyor. İŞKUR Hatay İl Müdürlüğü kendi imkanlarıyla şu anki bulunduğu yere gelmiştir. Antakya ve yöresi için bizim iki önerimiz vardır. Bunlardan birincisi tekstil sektörünün geliştirilmesi, ikincisi ise zeytinciliğin daha üst seviyeye taşınmasıdır. Maalesef bu iki proje de burada fazla ilgi görmüyor. Hatay'da bir zeytin festivali yapılabilir veya tekstile daha fazla önem verilebilir, işadamları teşvik edilebilir" dedi. 

Hatay'da resmi kayıtlarda 12 bin işsiz bulunduğunu ifade eden Bulanık, "Bize gelen kayıtlarda Hatay'da 12 bin civarında işsiz var. Ama bu rakam sadece kayıtlı olanlardır, kayıtlı olmayan işsiz vatandaş sayısı bundan çok daha fazladır. Bu nedenle 2002-2005 yılları arasında 67 seminer verdik ve bin 465 kişi bu seminerlere katıldı.

2005 yılında 24 seminere 480, 2006'da ise 11 seminere 265 kişi katıldı. Artık var olan sistemleri değiştirmekten yanayız. 'Her işi yaparım' devri bitmiştir. Günümüzde nereye giderseniz gidin, kalifiye eleman aranmaktadır. Biz de bu taleplere cevap vermeye çalışmaktayız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?