24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Borç ilaç uygulamasına son

28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Mahmut Seven, eczanelerden kupürü kesilerek borç ilaç verilmesi uygulamasına son verildiğini söyledi.

Seven, bir grup eczacıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda acil bir ihtiyacın giderilmesi amacıyla sonradan hak sahibi tarafından resmi reçeteye yazdırılmak üzere eczanelerden borç ilaç verildiğine dikkat çekerek, "Bu ilaçlara ait kupürler söz konusu reçete yazdırılana kadar eczanelerimizde muhafaza edilmekteydi. Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün 2005/123 sayılı genelgesiyle bu uygulamaya son verilmiş olup eczanelerimizde sağlık karnesi kupürü kesik boş veya dolu ilaç kutusu ve ilaç fiyat kupürü bulundurulması yasaklanmıştır. Aslında hastanelerimizin acil servislerinin 24 saat süreyle ve eksiksiz sağlık hizmeti verdikleri göz önünde bulundurulursa bu tür bir uygulamaya da gerek kalmamıştır. Bu nedenle eczanelerimizi de zan altında bırakan bu uygulamaya son verilmiş olup bundan böyle eczanelerimizden hiçbir koşulda sonradan yazdırılmak üzere borç ilaç verilmeyecek ve hak sahipleri sağlık kuruluşlarına yönlendirilecektir" dedi.

Seven, sağlık sektöründe yaşanan yolsuzluklara da dikkat çekerek, "Yolsuzluklar, sosyal güvenlik kurumlarımızın kaynaklarını hızla tüketmekte ve sağlık hizmetini sürdürülemez hale getirmektedir. Bu mücadeleye de katkı sağlayacağını beklediğimiz bu uygulamaya halkımızın da sahip çıkacağını ve biz eczacılara anlayış ve kolaylık göstereceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?