24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İsdemir'den kan bağışı rekoru

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde faaliyet gösteren İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları (İSDEMİR), Kızılay'a bir defada bin 506 ünite kan bağışında bulunarak rekor kırdı. Çelik-İş Sendikası'nın organize ettiği kampanya kapsamında Kızılay'a bin 506 ünite kan bağışında bulunan İSDEMİR işçileri, bu alanda bir rekor kırdı.

İSDEMİR, bu bağışla bir defada en fazla kan bağışında bulunan kuruluş oldu. Kampanyanın ardından İskenderun Kızılay Kan Merkezi yöneticileri, İSDEMİR Genel Müdür Vekili Suhat Korkmaz'ı ziyaret ederek Kızılay'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Kızılay Kan Merkezi Doktoru İpek Yünsal Sarıkaya, kan bağışında bulunmanın insan hayatı için çok önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek, "Kan vermek kan veren insan için sağlık açısından önemli olduğu kadar kana ihtiyacı olan insanlar için de hayati önem arz ediyor. İskenderun'da Çelik-İş Sendikası'nın yaptığı organizasyonda İSDEMİR işçilerinin kan vermesinden dolayı çok memnun olduk ve bunun geleneksel hale getirilmesini istiyoruz" dedi.

Sarıkaya ayrıca, İSDEMİR işçilerinin bir defada bin 506 ünite kan bağışlayarak, Türkiye'de bir ilke imza attığını ve her ünite kanın 2 insanın hayatını kurtaracak nitelikte olduğunu, dolayısıyla bin 506 İSDEMİR işçisinin yaklaşık 3 bin hayat kurtardığını ifade etti.

İSDEMİR Genel Müdür Vekili Suhat Korkmaz ise, Kızılay'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İSDEMİR işçisi kan bağışında bulunmakla 3 bin insanın hayatını kurtarmıştır. Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayarak insanlığa hizmet eden İSDEMİR işçisi her anda olduğu gibi sağlık alanında da kendisinden bekleneni yapmıştır.

Ben İşçilerimle gurur duyuyorum. Türkiye'nin gerek sosyal ve gerekse ekonomik gelişmelerine ayak uydurma konusunda başarı gösteren İSDEMİR işçisinin her alanda olduğu gibi sağlık alanında hassasiyetle davranması beni son derece memnun etmiştir. Hedefimiz İSDEMİR işçisinin gelecek yıl bir kez daha kan bağışında bulunması ve bunu geleneksel hale getirmesidir.

İnsan hayatının önemini ve kıymetini bilen İSDEMİR çalışanlarının bu özveriyi göstereceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kızılay Kan Merkezi Doktoru İpek Yünsal Sarıkaya, İSDEMİR Genel Müdürü Suhat Korkmaz ve yönetim kurulu üyelerine, Kızılay'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 12:37:53
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 13:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?