2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

İkinci Organize Sanayi Bölgesi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde kurulması planlanan ikinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmaların ikinci aşaması tamamlandı.

İskenderun bölgesini ekonomik olarak canlılığa kavuşturacak, ülke ekonomisine de istihdam, ihracat gibi konularda büyük katkı sağlayacak olan ve yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan İskenderun İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nin hazırlıkları tüm hızıyla sürdürülüyor. İskenderun Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda biraraya gelen yer seçim komisyonunun çalışmalarını rapor haline getirmesinin ardından, ikinci sanayi bölgesiyle ilgili nihai kararın verileceği bildirildi.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, yer seçim komisyonunun hazırlayacağı raporun ardından, çok önemli bir aşamanın geride bırakılacağına dikkat çekerek, "Organize sanayi bölgesinin kurulmasının ikinci aşaması olarak, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, tespit edilen bölgede incelemelerini yaptılar. Komisyon bugün raporunu hazırlayacaktır.

Komisyonun raporunu sonuçlandırmasının ardından, İskenderun'da ikinci organize sanayi bölgesinin kurulması aşamasında çok önemli bir etabı geride bırakmış olacağız. Bölgenin, İskenderun'a, sanayicilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKP Hatay Milletvekili Mehmet Soydan ise, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bülent Bozdoğan'ın, "İkinci organize sanayi bölgesi için resmi kanallardan bize herhangi bir bilgi ulaşmadı" şeklindeki açıklamasının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Yeni bir organize sanayi kurulurken, bununla ilgili yapılacak çalışmalar bellidir. Bir diğer kuruma bilgi verilmesi gerekiyorsa, oralara zaten bilgi verilmiştir. Yeni bir organize sanayi kurulduğu için, ikinci organize sanayi bölgesinin, birinci organize sanayi bölgesiyle direkt bir bağlantısı yoktur. İkinci bölge, aylardır süren bir girişim ve çabaların neticesidir.

Bugün de ilgili kurumların temsilcileri, İskenderun Kaymakamlığımız'da toplanarak, nihai kararı vereceklerdir. Bu konuda daha önce birçok kurumun bölgeyle ilgili görüşleri alınmıştır. İlgili kurumlar da kurulacak olan bölgeye yönelik olarak, son derece olumlu yaklaşmışlardır.

Bugün de çıkacak neticenin olumlu olacağını ve İskenderun'a ikinci organize sanayi bölgesinin kurulacağına inanıyorum. Bölgemizdeki işsizliği azaltacak, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak bu girişimin İskenderun'a, İskenderunlular'a hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yer tahsisi konusuna da açıklık getiren AKP Hatay Milletvekili Soydan, "Bölgeyle ilgili bir müteşebbis heyeti kurulacaktır. Müteşebbis heyeti başkanı, Sayın Valimiz Abdulkadir Sarı olacaktır. Heyette ayrıca kaymakamımız, ilgili belediye başkanı ve diğer kurumların temsilcileri de yer alacaktır.

Bundan sonraki sürecin nasıl yürüyeceği belli olup, o süreç içerisinde bölgemize ekonomik katkı gerçekleştirecek, ihracat ve istihdam sağlayacak yatırımcılar dikkate alınarak, buradaki çalışmalar tamamlanacaktır. Sadece yatırım yapacak olan müteşebbisler buradan yer edinebilecektir.

Bizim bakış açımız, bir an önce yatırımları başlatacak olan iş adamlarına ve kuruluşlara yer verilmesinden yanadır. Bölgeden proje çerçevesinde yer verilecek, yer talebi konusundaki başvuruları müteşebbis heyeti değerlendirip, en kısa zamanda neticelendirecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 16:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?