5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Devlet Hastanesi sınır tanımıyor

Türkiye genelinde alacakları silinen birçok hastane ilaç paralarını dahi ödeyemediği için icralık olurken, Isparta Devlet Hastanesi'nin ödemelerini aksatmadan yaptığı belirtildi.

Maliye Bakanlığı'nın devlet hastanelerinin geçmiş yıllardan kalan Bağ-Kur, SSK ve yeşil kart alacaklarını silmesiyle hastanelerde baş gösteren ekonomik kriz Türkiye geneline yayılırken, Isparta Devlet Hastanesi ödemelerini zamanında yapıyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erdoğan Sevük, 2004 yılından 5 trilyon, 2005 yılından da 15 trilyonluk SSK, Bağ-Kur ve yeşil kart alacağının silinmesine rağmen hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Çalışmalarını planlı programlı yaptıklarını, faturalarının geri dönme oranlarının çok düşük olduğunu ve alacaklarını çok sıkı takip ettiklerini kaydeden Başhekim Sevük, "Böylece ilaç ve bütün gerekli malzemeleri aksatmadan alıyoruz. Ödemeleri de zamanında yapıyoruz. Vatandaşlarımıza hiçbir olumsuzluğu hissettirmeden sağlık hizmetini veriyoruz.

ersonelimizin primlerini de zamanında ödüyoruz. Hastanemiz dimdik ayakta. Bizlerin görevi bahane üretmek değil, çözüm bulmaktır. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnsan sağlığı her şeyin üzerindedir. Önemli olan böyle zor zamanlarda ayakta kalmaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 18:38:19
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 18:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?