4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Diyabet hastanesi 3 yıldır açılmayı bekliyor

Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şubesi öncülüğünde yardımsever vatandaşlar tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye'de 4. olan Isparta Diyabet Hastanesi 3 yıldır hizmet vermeyi bekliyor. Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, 2000 yılında temeli atılan, 2002 yılında tamamlanan hastanenin faaliyete geçebilmesi için 250 milyar liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Mustafa Aytaç, "Hastaneyi 2 yılda tamamladık. 3 yıldır faaliyete geçiremiyoruz. İşadamı Şevket Demirel hastane bitirilmesinde eksik kalan miktar için yardım sözü verdi ancak TMSF'nin şirketlere el koymasıyla birlikte bu gerçekleşemedi" dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu hastanenin özel hastane olarak açılmasını belirttiğini ifade eden Aytaç, "Biz burayı tamamen hayır için yaptık. Bakanlık bize özel hastane olarak açın diyor. Özel hastanenin başında patron olur ve para kazanır. Bizim amacımız bu değil. Bakanlık sadece bununla da kalmıyor. Anlamsız birçok kanun maddesini önümüze sürüyor. Hastanelerin yükseklikleri 3.50 metre olmak zorundaymış. Şu an hangi hastane bu ölçüye uyuyor. Bizim hastanemiz 2.55 metre. Eğer bunu bu şekilde kabul ettiremezsek çatıyı açmak zorunda kalacağız. Bu da bize ek masraf yükleyecek. Bunun yanında pencereler pimapen olmayacakmış. Hastanemiz inşaat aşamasındayken sayın Sakıp Sabancı bize pimapen yardımında bulundu. Şimdi ben bunları sökecek miyim" diye konuştu.

Hastanenin açılması için gerekli olan 250 milyar liranın 200 milyarı ameliyathanede, 35 milyarı jeneratör, 15 milyar lirası ise bilgisayar donanımında kullanılacak. Diyabet hastanesinin istenildiği zaman faaliyete geçebileceğini ancak bunun için önce insanların bunu istemesi gerektiğini vurgulayan Türk Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, "Isparta halkı isterse burası çoktan faaliyete geçer. 250 milyar çok bir para değil. Yalnız şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Hayat olmayan binalar çöker" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 17:08:26
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 15:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?