4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Köylerde kanser taraması

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanser tarama çalışması başlatıldı. Kanser taraması ilk olarak Aksu İlçesi Karağı Köyü'nde gerçekleştirildi. 30 yaş üzeri 132 kişi tek tek muayeneden geçirilerek kanser taramasına tabi tutuldu.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Arslan ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ünal Şahin'in başkanlık yaptığı tarama çalışmalarına, aynı zamanda köy halkının röntgenlerini çekmek üzere İzmir Sağlık İl Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri'nden gezici röntgen tarama aracı temin edildi. Köydeki akciğer kanseri ve diğer akciğer hastalıklarının fazla olması sebebiyle erken teşhis amacıyla 30 yaş ve üzeri 132 kişinin tek tek muayeneden geçirildiği belirtildi.

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Levent Yılmazer, köyde yaşayanlara akciğer grafisi çekildiğini, rahatsızlıklarla ilgili şikayetlerin dinlenip, kısa öz geçmişlerinin kaydedildiğini söyledi.

Yılmazer ayrıca, köydeki evlerde kullanılan sulardan ve topraktan numuneler alındığını ve bu numunelerin analiz edilmek üzere Isparta ve Ankara'daki farklı laboratuarlara gönderildiğini belirtti. Yılmazer, "Konunun ve erken teşhisin önemini bilinciyle bu gibi uygulamaları yaygınlaştırarak çalışmalara devam edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:13:00
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 16:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?