6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakan Özak'ın K. Maraş ziyareti

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bankaların yabancıların eline geçmesini normal karşıladığını belirterek, dışa bağımlılık konusunda en büyük sorunun enerji sektöründe olduğunu söyledi. 

Ulaşım sorunlarını yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş'a gelen Bakan Özak, ilk olarak Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası (KMTSO) Başkan vekili Mehmet Fethi Arifioğlu'nun, ulaşım sıkıntısı çektiklerini ve bankaların yabancıların eline geçmesinden kaygı duyduklarını söylemesi üzerine Bakan Özak, bankaların yabancıların eline geçmesinin sorun olmadığını belirterek, dışa bağımlılık konusunda en büyük sorunun enerji sektöründe olduğuna dikkat çekti. 

Özak, "Ben ekonomist değilim. Bankaları yabancıların almasını normal karşılıyorum. Ama bana göre dışa bağımlılıkta sorun enerji sektöründe. Şuan 3 ayaklı bir enerji var. Doğalgazda yüzde 30-40 oranında dışa bağlıyız. Bir de hidroelektrik enerjisi var. Bizim buna nükleer enerjiyi de katmamız lazım. Çünkü kendi içimizde olacak. Dışa bağımlılığımız azalacak" şeklinde konuştu. Yabancılara mülk satma yasasının Atatürk zamanında çıkan bir yasa olduğunu hatırlatan Özak, şöyle konuştu:
"Eğer biz yurt dışına gidip gayrimenkul alabiliyorsak, onlar da gelip alabiliyorlar. Biz bu yasayı çıkardık. Bilindiği gibi bu karar ulu önder Atatürk zamanında çıkmış bir yasa. Ama buna karşı çıkanlar oldu. Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Sonradan değiştirdik. Bankaların eline geçmesinde hiç korkmamak lazım. Biz orada alıyorsak o da burada alacak. 

Biz orada iş yapıyorsak, o da burada iş yapacak."
Bir gazetecinin geçmişte yöneticiliğini yaptığı Trabzonspor'un teknik direktörlük görevine getirilen, Sebastiao Lazaroni, hakkında soru yöneltilmesi üzerine Özak, "Her yönetim başarılı olmak için çalışıyor. Yönetimin kararına saygılı olmamız gerekiyor. İnşallah başarılı olur" diye konuştu. 

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, ziyaretin anısına Özak'a ceviz oyma sandık hediye etti. Geceyi Kahramanmaraş'ta geçirecek olan Özak'ın, sabah Türkoğlu- Nurdağı duble yolunda incelemeler yaptıktan sonra Osmaniye'ye gideceği belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 10:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?