6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

DSP Genel Başkanı K.Maraşta

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, AK Parti iktidarının 3.5 yılda bu milletin anasından emdiği sütü burnundan getirdiğini söyledi. 

Sezer, Kahramanmaraş'ta partilileriyle salon toplantısında bir araya geldi. Arsan Center'de düzenlenen toplantıda konuşan Zeki Sezer, AK Parti Hükümeti'ne ağır eleştirilerde bulundu. Halkın yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşadığını ifade eden Sezer, "Birileri bir eli yağda, bir eli balda yaşıyor. 3.5 yılda iktidar bu milletin anasından emdiği sütü burnundan getirdi. Şimdi 20 milyon yoksulumuz var. 1 milyon vatandaşımız açlık sınırında yaşıyor. Bunun yanında da 12 milyon işsizimiz var" dedi. 

Hükümetin esnaf ve sanatkarına sahip çıkmadığını savunan Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl 282 bin 600 esnafımız kepenk kapatmış. 2005 yılında protestolu senet sayısı 920 bini aşmış. 251 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemedi. Bunlar vatandaşımızın düştüğü durumu gösteriyor. Cari açık geçen yıl 23 milyar doları buldu. Dış ticaret açığımız yine 2005 yılında 43 milyar doları geçti. Güya geçen yıl yüzde 7.6 büyümüşüz. Türkiye büyüyor ama vatandaş küçülüyor. Çünkü büyüyen gerçek Türkiye değil, büyüyen ithalat. Büyüyen birikimlerimizi yüksek faizle alıp alıp dışarıya götüren sıcak paradır. Gerçekte büyüme aldatmacadan başka birşey değildir." 

İktidara geldiklerinde en önce işsizliğe el atacaklarını söyleyen Sezer, yatırımın, üretimin ve istihdamın önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını kaydetti. Sezer, "Özelleştirme adı altında sürdürülen peşkeş oyununa son vereceğiz. Özel sektörümüzün önünü açacağız. Vatandaşı haksız vergi yükünden kurtaracağız" diye konuştu. 

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Sezer, "Bu hükümet dış politikada büyük bir sorumsuzluk örneği veriyor. Ekonomide olduğu gibi dış politikada da iktidarın dışarıdan dayatmalara boyun eğmekten başka bir marifeti yok" şeklinde konuştu.
İktidarı devrettiklerinde sıfır terörle bıraktıklarını ifade eden Sezer, şöyle devam etti:
"Terör aldı başını gitti ama Başbakan boş boş bakıyor. Talabani ve Barzani'den adeta azar işitir hale geldik. Ama onların koltuktaki günleri sayılı. Bu hükümetin alamet-i farikası zulüm. Millete iki türlü zulüm yapıyorlar. Birincisi yoksullaştırma, ikincisi Türk milletini çağdaşlığın, gelişmenin, aydınlanmanın güvencesi cumhuriyetimi yıpratma. Bunlar devletin çivisini çıkartmaya çalışıyorlar." 

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın açıklamalarını da eleştiren Sezer, "Bir Meclis Başkanımız var ki, o hükümeti yetersiz buluyor. Herhalde Sayın Arınç şu günlerde Cumhurbaşkanlığı rüyaları görüyor. Bazıları Arınç'ın konuşmasını demokrasi manifestosu olarak adlandırdı. Bunun adı olsa olsa din istismarı manifestosu olabilir" dedi. 

Sezer, iktidarın millete rağmen bir şeyler yapması halinde bunun altından kalkamayacağını dile getirdi. DSP olarak kadın hareketi başlattıklarını ifade eden Sezer, aydınlıktan ve gelecekten korkan Başbakan'ın kadınlardan da korkmaya başladığını vurguladı.
Sezer'in Kahramanmaraş'taki salon toplantısına yaklaşık 600 kişi katıldı. Sezer konuşmasının ardından partilileriyle bir süre sohbet etti.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 20:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?