6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Başkan iki yılını değerlendirdi

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, artık monoton belediyeciliğin geride kaldığını belirterek, şehirlerin organizma gibi sürekli yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Poyraz, Arsan Center'da düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günde bu yana geçen 2 yılını değerlendirdi. Seçim öncesi verdiği sözlerin yüzde 80'ine yakınını gerçekleştirdiklerini anlatan Poyraz, "Belediye olarak şeffaflığa büyük önem veriyoruz. Amacımız faaliyetlerimizi halkımızla paylaşmaktır. Karasu gibi büyük projeyi tamamladık. Bunun için de yaklaşık 44 milyon YTL para harcadık. Bugün Kahramanmaraşlı diğer illerden farklı olarak kaynak suyu içmektedir" dedi.

Kentel dönüşüm çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini kaydeden Poyraz, Doğukent, Esentepe ve Boğaziçi konutlarına ilave olarak Güzelevler toplu konut inşasının devam ettiğini bildirdi. Poyraz, "Altyapı çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. Son 2 yıl içerisinde 230 bin metre kare asfaltlama çalışması yaptık. Diğer yandan yağmurlama ve kanalizasyon çalışmalarımız da yoğun olarak devam ediyor. 1 yıl içerisinde 25 kilometre kanalizasyon, 22 kilometre de yağmurlama hattı döşendi" diye konuştu.

TOKİ ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Poyraz, 45 dönüm araziyi TOKİ'ye teslim edeceklerini ve burada ilk etapta 450 konutun inşaasına başlanacağı müjdesini verdi. Poyraz, "Artık günümüzde monoton belediyecilik anlayışı geride kaldı. Şehirlerin organizma gibi sürekli yenilenmesi gerekiyor. Biz de bu bilinçle hareket ederek şehrin öncelikli meselelerini ele alıyoruz" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş'ın modern bir belediye binasına kavuşacağını ifade eden Poyraz, "Bunun için proje yarışması hazırlıyoruz. 11 jüri üyesini belirledik. En güzel projeyi seçtikten sonra Kahramanmaraş kendisine yakışan belediye hizmet binasına kavuşacaktır" dedi.

Atık su arıtma tesisleriyle ilgili çalışmalara da değinen Poyraz, İller Bankası aracılığıyla Kayseri yolu üzerine yaklaşık maliyeti 10 milyon Euro olan bir tesis kurulacağını ifade etti. Poyraz, katı atık depo sahasında ise son aşamaya gelindiğini ve ÇED raporunun beklendiğini söyledi. Poyraz, ekmek fabrikası, kavşak projesi ve sabit pazar projelerini de hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 20:30:28
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 16:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?