6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Tüzmen Kahramanmaraş'ta

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin ihracatta altın çağını yaşadığını belirterek, "Bu komşu ülkelerimizle olan ilişkilerden kaynaklanıyor. İşadamlarımız, yani azap askerleri bu ülkenin bayrağını dünyanın gönderine çekiyor" dedi.

Bakan Tüzmen, Kahramanmaraş'ta partisinin merkez ilçe kongresine katıldı. Burada partilelere hitap eden Bakan Tüzmen, "3.5 senedir bizim yaptığımız icraatlar sonunda sizler de bizimle beraber dolaşıyorsunuz. Devamlı milletimizle iç içeyiz. Alnımız açık, başımız dik. Eski iktidarlara bakın, bunlar halkın içinde yürüyemezdi bile. Biz senelerdir bu işi yapıyoruz ve yapmadıklarımızı da açık açık anlatıyoruz" diye konuştu.

"Bu dönem içerisinde arada bir yumruk yediğimiz de oluyor" diyen Tüzmen şunları kaydetti:
"Son zamanlarda bana yapılanları da görüyorsunuz. Hiç önemli değil. Ben biliyorum ki Kahramanmaraş'ın kahraman insanları bunu en iyi anlayanlardandır. Çünkü Kahramanmaraş'ın insanı bilir ki burada demir dövme meşhur. Demir dövüldükçe güzelleşir, sağlamlaşır. O kadar dövmeleri olacak. Kahramanmaraş dondurması da dövüldüğü için lezzetli oluyor zaten."

Son 3 yılda ihracatın Türkiye tarihine altın harflerle yazıldığını anlatan Tüzmen, "Bu ülke yarınlara daha güvenle bakar oldu. Ülkemizin artık bu coğrafyada gündem tayin eden ülke haline geldiğini görüyoruz. Eskiden gündeme yetişemeyen, sıralamada son sözü olan ülke şimdi dünya ticaretinde ilk 20 ülke, dünya turizminde ilk 8 ülke arasına girmiş. Ülkemiz bulunduğu coğrafyada sözüne güvenilen özü sözü doğru ve bütün bölgede barış sağlamaya ve herkese yardımcı olmaya çalışan ve bütün insanlığın yardımına koşan bir ülke konumundadır" şeklinde konuştu.

Ülkedeki gençliğin bütün gençliğini enflasyonla geçirdiğini ifade eden Tüzmen, bugün artık hayat pahalılığından şikayet edilmesi diye bir konunun olmadığını öne sürdü. Tüzmen, "Enflasyon canavarının ortada olmadığı bir dönemdeyiz. İstikrarlı bir ülkeyiz, makro ekonomik göstergeler bunu açık açık gösteriyor" dedi.

İhracat rakamlarına da değinen Bakan Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İhracat bu ülkede altın çağını yaşadı. İhracat son 3 yılda arttığı gibi hiçbir dönemde artmadı. 2003'te yüzde 30, 2004'te yüzde 33, 2005'te yüzde 16 oranındaki ihracat artışı bütün sıkıntılara rağmen sağlandı. İşadamlarımız ki ben onlara 'Azap askerleri' diyorum, yine mücadeleye devam ettiler. Ay-yıldızlı bayrağımızı dünyanın gönderine çekme mücadelesi verdiler."

Bugün bu coğrafyadaki komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Tüzmen, "Hepsine malımızı satıyoruz, ihracatımızı yapıyoruz. Biz bir taraftan Avrupa Birliği (AB) bir taraftan Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleri bir tarafta da Arap dünyası bu iskeleti birleştiren Akdeniz'i Karadeniz'i ticaret alanıyla gündemi takip eden merkez bir ülke konumdayız. Bu milletlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim ülkelerle ya tarihi bağımız var ya din bağımız ya coğrafya bağımız var ya da kültür bağımız var. Bu kadar ortak paydalar varsa bu ortak paydalarla onlarla çalışma imkanımız var. İşte bizim yaptığımız budur. İşte dış ticaretin bu denli başarılı olması aslında birçok ortak paydamızı olan ülkeler bu ilişkileri tekrar canlandırmaktan kaynaklandı. Bugün ihracat artışımız yüzde 16 iken komşu ve çevre ülkelerle olan ihracat artışımız yaklaşık yüzde 30'lar seviyesindedir" şeklinde konuştu.


2005 yılında Türkiye'ye 10 milyar dolar yabancı sermaye geldiğini anımsatan Bakan Tüzmen, şöyle konuştu:
"Bugün Türkiye'de yabancı sermayeyi tartışıyoruz. Yabancı sermaye doğru mu? Özel sektöre girsin mi? 3 sene önce Türkiye'de yabancı sermaye tartışılmıyordu. Yabancı sermaye o tarihte yoktu ki tartışılsın. Yabancı sermaye bu ülkenin geleceğine güven duymasa gelir mi? İstikrarsız dönemlerde yabancı sermaye buraya hiç uğruyor muydu? Bugüne kadar yabancı sermaye miktarından daha fazlasını son 2 yıl içerisinde biz aldık."

Kongrede, İl Başkanı Veysi Kaynak tarafından Bakan Tüzmen'e ceviz sandık hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 14:58:46
Güncelleme :25 Şubat 2006 Cumartesi 15:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?