6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

K.Maraş başarıyı yakaladı

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi Yükselme Grubu'nda yer alan Kahramanmaraşspor'da Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını belirterek, "Mütevazı kadro ve imkanlarla bu başarıyı yakaladık. Hedefimiz önce 2. Lig A Kategorisi'ne, ardından da Süper Lig'e yükselmek" dedi.

Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2. Başkan Mehmet Bağrıaçık ve Teknik Direktör Erdal Alparslan ile Ticaret Borsası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Kahramanmaraşspor'un bugün iyi bir noktada bulunduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, "Sezon başında hiç kimse böyle bir başarıyı tahmin edemezdi. Mütevazi bir kadro ve imkanlarla bu başarıyı yakaladık. Ancak bu başarının tesadüf olmadığını herkese göstermeliyiz. Kahramanmaraşspor, önce 2. Lig A Kategorisi'ne, ardından Süper Lig'e çıkacaktır" diye konuştu.

Kahramanmaraşspor'u 2 yıl önce çok sıkıntılı bir tabloyla devraldıklarını belirten Başkan Mahçiçek, "Kahramanmaraşspor takım hüviyetini kaybetmişti. Bütün futbolcuların kulüpten alacakları vardı. Lojmanda yemek çıkmaz duruma gelmişti. Bu takımı toparlayarak şimdiki durumuna getirdik. Borçların önemli bir bölümünü ödedik. Gelecekte, geçmiş dönemde yaşanan sıkıntıları yeniden yaşamamak için vakıf çalışmasını hayata geçirdik. Böylece Kahramanmaraşspor hiç kimseye, hiçbir kuruma bağlı yaşamayacak. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bütün sivil toplum örgütlerini vakıf çatısı altında topladık. Şimdi ise finansman, altyapı sorunlarını çözerek geleceğe yönelik üretken bir takım kurabilmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşspor'a ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Mahçiçek, "Kahramanmaraşspor bizim sevdamız. Bu sıkıntılara katlanmak her babayiğidin harcı değil. Siyasette bulunsak da bulunmasak da bu takım Süper Lig'e çıkacak" dedi.

Kahramanmaraşspor'a otobüs kazandırmayı düşündüklerini belirten Başkan Mahçiçek, bugünden itibaren kampanya başlatacaklarını ve emanet otobüsle seyahat dönemini kapatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Teknik Direktör Erdal Alparslan ise, takımda uyum konusunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Takım ruhu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu yaptık ki klasmanda başarılı olduk. Takıma kazandırdığımız oyuncuları daha önceden tanıyorduk. Uyum problemi olacağını düşünmüyorum. Biz bu konuda iddialıyız. Şartlar ne olursa olsun her zaman galibiyet için oynayacağız" dedi.

Öte yandan, basın toplantısında yeni transferler İnan Doğan, Onur Yeniyurt, Zeynel Yıldız, Savaş Koç ve Serkan Özbalta basına tanıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 14:12:07
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 16:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?