6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Madalyalı sporcumuz

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Ak, Hatay'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda birinci olan Akif Arslan'ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Geçtiğimiz günlerde Aydın'da yapılan Türkiye Genç Erkekler Türkiye Ferdi Halter Şampiyonası'nda 56 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Akif Arslan, Hatay'da gerçekleştirilen Yıldız Erkekler Türkiye Ferdi Halter Şampiyonası'nda yine 56 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı. Halter Federasyonu İl Temsilcisi Tamer Karademir ve Antrenörü Şahin Menge ile birlikte genç sporcuyu kabul eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Ak, bu başarıların küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, gösterdiği performanstan dolayı sporcuyu ve antrenörünü tebrik etti. Genç sporcuyu Cumhuriyet altını ile ödüllendiren Ak, yıldız sporcu Akif Arslan'ın Temmuz ayında da, İsveç'te yapılacak olan Avrupa Yıldız Erkekler Şampiyonası'nda milli formayı giyeceğini söyleyerek, "Akif Arslan, henüz yıldız yaşta bir haltercimiz. Aydın'da gençler kategorisinde, Hatay'da da kenti kategorisinde derece yaptı. Tebrik ediyorum ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya bekliyorum. Kahramanmaraş'ta son 10-15 yıldır kaybolan bu spor dalında antrenörümüz Şahin Menge'nin özverili çalışması ile bu başarılar artarak devam edecek" dedi.
Sporda en önemli unsurun beslenme olduğunu ve Akif Arslan'ın dışarıya transferine izin vermeyerek gerekli her kolaylığı burada kendisine sağladıklarını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Ak, sporcunun iki öğün Güreş Eğitim Merkezi'nde beslendiğini ve daha rahat bir ortamda spor yapması için her türlü fedakarlığın yapıldığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 21:57:37
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 20:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?