2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

AB fonları için işbirliği

Antalya, Mersin ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odaları, Akdeniz Bölgesi'nde turizmden tarıma, bölgedeki şirketlerin dünyaya açılmasından, Avrupa Birliği fonlarını bölgeye çekilmesine kadar pek çok konuda ortak projeler üretilmesi için görüşbirliğine vardı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şarman ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, ATSO Başkanı Kemal Özgen ve yönetim kurulu üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu. Antalya'nın turizmde ve tarımda bir marka olduğunu belirten MTSO Başkanı Kadri Şarman, "Antalya turizmi artık bir dünya markası oldu. Antalya'da tarım da dünya ölçeğinde yapılıyor. En son teknoloji kullanılıyor. Mersin olarak Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ayrıca Mayıs 2006'da tarıma dayalı sanayi fuarı düzenleyeceğiz. Antalyalı firmaları fuara bekliyoruz" dedi.

ATSO Başkanı Kemal Özgen, konuk oda başkanlarına ATSO'nun 2006'da ev sahipliği yapacağı Meditour 2006 organizasyonu ve ATSO Örtü Altı Tarımı Araştırma Geliştirme Projesi hakkında bilgiler verdi. ATSO olarak en büyük hedeflerinin üyelerini yurt dışına açmak olduğunu belirten Özgen, "Mersin ve Tarsus ile aynı sahili paylaşıyoruz. Odalar olarak ortak bir yol haritası çizebiliriz. Karşılıklı komisyonlar kurup, kentler birbirine ne verebilir, bunu tartışabiliriz. Farklılıklarımızı birbirimize aktararak sinerji oluşturabiliriz.

Hem bölgemiz hem de Akdeniz için böyle bir birlikteliğe ihtiyaç var. Avrupa Birliği fonlarını bölgeye çekmek için ortak projeler üretebiliriz. ATSO olarak en büyük hedefimiz üyelerimizi dışarıya açmak. Gerekirse uluslararası fuarlara birlikte katılarak güçlerimizi birleştirebiliriz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 22:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?