4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çukurova Kalkınma Ajansı 2. kez toplandı

Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Kalkınma Ajansı'nda öncelikli hedefin doğru bilgiye ulaşmak olduğunu söyledi. 

Adana ve Mersin illerini kapsayan Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2'inci toplantısını Mersin Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yaptı. Adana Valisi Cahit Kıraç, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşar Yardımcısı Lütfü Elvan, kurula üye sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantının açış konuşmasını, Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper Akınoğlu yaptı. 

Çukurova Kalkınma Ajansı'nda öncelikli hedefin doğru bilgiye ulaşmak olduğunu belirten Prof. Dr. Akınoğlu, yapılacak çalışmaların sadece bölge için değil aynı zamanda ülke içinde önemli olduğunu kaydetti. Kalkınma Kurulu'nun bölgede "farkındalığı" yaratacağını anlatan Prof. Dr. Akınoğlu, daha önce yapılan hataların da tekrar edilmemesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkede çok sık yapılan bir hatayı tekrar yapmamak çok önemli. Yüzde 95 bilgiyle ve yüzde 5 yorumla konuşmamız gerektiğini hala öğrenemedik. Hala tam tersini yapıyoruz" dedi. 

Yapılacak çalışmalarda doğru planlama yapılmasının da önemli olduğunu ifade eden Akınoğlu, "Gerek ülkemizde gerekse yurtdışında gücümüzü artırmak istiyoruz. Bu nedenle doğru planlama yapmamız da önem taşıyor. Ayrıca bölgede farkındalığı yaratarak bunu tabana yaymalıyız" diye konuştu. 

Toplantının açış konuşmaları bölümünde daha sonra söz alan DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfü Elvan, Kalkınma Ajansı'nda amaçlananın bölgedeki mevcut potansiyeli harekete geçirmek olduğunu belirtti. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuya destek verileceğini kaydeden Elvan, "Ancak bunda öncelikli alanlar olacaktır. Çukurova Bölgesi'ne yönelik stratejik planlar yapmamız gerekiyor" dedi. 

Konuşmasında eğitime de değinen Elvan, "Bence öncelikli olarak yapmamız gereken işlerin başında eğitim de geliyor. Uluslararası boyutta çalışabilecek altyapıya sahip bireyler yetiştirilmesi hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu. 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, Çukurova Kalkınma Ajansı'na seçilen kişilerin gönüllü olarak bu işi yaptıklarını anımsatarak, "Bu gönüllü olarak yapılan bir çalışma. Bu nedenle özveriyle çalışılmalı. İleriki süreçte Kalkınma Ajansı'nın destek ofisleri kurulacak. Adana ve Mersin ajanstan alacağı destekle eksiklerini giderecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 14:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?