8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Mersin Limanı'na özelleştirme ayarı

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Limanı'nın özelleştirilmesinin ardından limanın işleyişinde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak, 1-2 aya kadar işlerin rayına oturacağını söyledi. Lokmanoğlu, özelleştirmenin ardından, Mersin'in adını kötüye çıkaran kaçakçılık olaylarının da sona ereceğini belirtti. 

Lokmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, özelleştirmenin ardından bir haftada Mersin Limanı'nda ilerlemelerin olduğunu belirterek, 1-2 ay sıkıntı yaşanacağını ancak, sonunda bu sıkıntıların aşılacağını söyledi. Limanda işler düzene girdiği zaman, hiç kimsenin limana elini kolunu sallayarak giremeyeceğini ifade eden Lokmanoğlu, "Bu limanda bütün hizmetler, Avrupa limanlarında olduğu gibi tek şirket tarafından yapılacak, tek şirket herkese fatura kesecek ve bütün hizmetler tek şirket tarafından verilecek. İşin haricinde Mersin'in adını kötüye çıkaran kaçakçılık olaylarının, eksikliklerin, liman sahasındaki çalınma olaylarının da biteceğine inanıyoruz" dedi. 

Geçiş döneminde MDTO'nun takviye destek verdiğini, geçiş dönemi tamamlandığında hiçbir şekilde ne ekipman, ne de işçi olarak bir yardımları olmayacağını dile getiren Lokmanoğlu, limanda yapılan işlemlerde 3 yıl boyunca ücret zammı olmayacağını ancak, yeni bir hizmet sunulursa, buna ek ücret talep edilebileceğini kaydetti. Lokmanoğlu, limanda yeni yatırımlar beklendiğini ve bazı siparişlerin verildiğini hatırlatarak, "2 ay içerisinde daha büyük gemilere hizmet verecek vinçler getirilecek. Şu an bir takım yatırımlara başlandı. Gönül isterdi ki, bu kadar tecrübeli şirketin, bütün bunları devri almadan önce hazır etmesiydi. Ancak devir süresinin uzaması bu firmanın da hazırlıksız yakalanmasına neden oldu" diye konuştu. 

MDTO'nun, liman işletici şirketle işbirliği içine girdiğini, ortak toplantılar yapılarak, limanın verimli çalışabilmesi yönünde odanın tüm deneyim ve bilgi birikiminin işletici kuruluşa aktarıldığını vurgulayan Lokmanoğlu, bu destekler sayesinde 2 haftalık süreçte limandaki işlemlerin eskiye oranla biraz daha hızlandığını belirtti. Cihat Lokmanoğlu, limanın devri sonra yaşanan sıkıntıların henüz tamamen atlatılmadığına işaret ederek, "MIP şirketinin ortakları arasında bulunan PSA7'nin uluslararası liman deneyimiyle Mersin Limanı'nın kısa sürede çağdaş bir yapıya kavuşarak, Doğu Akdeniz'in en büyük ve en verimli limanı olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?