2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bu proje, yaşam standartını yükseltecek

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bir bölgesel yenilikçilik çalışması olma özelliğini taşıyan RIS (Regional Innovation Strategies) Mersin projesi bugün tanıtıldı.

AB 6. Çerçeve Programı kapsamında, ODTÜ-Teknokent Koordinatörlüğü'nde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Üniversitesi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Yunanistan'dan BIC-Epirus'un katılımıyla oluşturulan konsorsiyum tarafından, 32 aylık proje süresince, Mersin ve çevresi için KOBİ'lerin, sanayicilerin ve yaşayanların da etkin katılımıyla bir bölgesel yenilikçilik stratejisi belirlenecek ve pilot projeler hazırlanacak. RIS Mersin ile 32 aylık süre sonunda çıkartılacak rapor, kentin gelişmesi için izleyeceği yol haritası olarak da görülüyor.

Mersin'de yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla Avrupa'da yer alan benzer özellikteki bölgelerin mevcut bilgi birikimleri ve tecrübelerinin paylaşılması için bu bölgelerle etkin bir işbirliği içerisinde bulunularak, yenilikçiliğin teşvik edilmesi ve bölgenin ekonomik düzeyinin güçlendirilmesi projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.
Geliştirilen stratejinin uygulanması sonrasında projenin başarısı, ekonomik büyüme, araştırma sonuçları, teknolojik rekabet edebilirlik ve bölgedeki istihdam oranları ile ölçülecek. Ayrıca, proje kapsamında yapılacak çalışmaların diğer bölgesel kalkınma projeleri için de bir örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Tüccar Kulübü'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan ODTÜ-Teknokent koordinatörü Uğur Yüksel, resmi olarak 1 Haziran 2005'de başlayan projenin, Mersinliler tarafından anlaşılması ve desteklenmesinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynayacağını söyledi. Proje ile Mersin nasıl bir kent olmalı ve hangi teknolojilere ağırlık vererek iyi bir noktaya gelirin yol haritasının çıkarılacağını belirten Yüksel, projenin Mersin'de uygulanma nedeninin, Türkiye'den AB'ye giden tek proje olarak gösterdi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral ise "Amacımız projeyi basın mensupları ile paylaşmak. Projeyle, Üniversite kent işbirliğini somut örnekleriyle sizlere sunmak, geri dönümlerini alarak sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi.

Projeyle ilgili olarak her ay bir toplantıyla gelişmelerin basına aktarılacağı belirtildi. Tanıtım toplantısına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, Rektör Yardımcısı Tamer Gök, MEKİK Genel Sekreteri ve Proje Yöneticisi Raif Okutucu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 18:36:49
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?