2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Ertunç güven tazeledi

Mersin Hurdacılar Odası Başkanı Duran Ertunç, mevcut sitenin, kentteki hurdacı esnafını tek çatı altında toplamaya yetmediğini belirterek, 2. site için arsa aradıklarını söyledi.

Mersin Hurdacılar Odası Olağan Genel Kurulu, Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde yapıldı. Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Yaşar Ertekin'in de katıldığı genel kurulda, Hurdacılar Odası Başkanı Duran Ertunç güven tazeledi.

Genel kurulun açılışında yeni dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri anlatan Oda Başkanı Duran Ertunç, mevcut hurdacılar sitesinin kapasitesinin dolduğunu, kentte dağınık şekilde faaliyet gösteren hurdacı esnafını tek çatı altında toplamaya yetmediğini belirterek, 2. bir siteye zorunlu olarak ihtiyaç duyduklarını kaydetti. 2. siteyi hayata geçirmek için arsa arayışında olduklarını ifade eden Ertunç, "Arsayı bulur bulmaz, ilimizde ikinci hurdacılar sanayi sitesinin temelini atacağız" dedi.

Ertunç, yeni dönemde kuracakları "Temizlik Malzemeleri İmalathanesi" hakkında da üyelere bilgi verdi. Mersin'de faaliyet gösteren her çeşit temizlik malzemesi satıcısının, sattıkları ürünleri ucuz ve güvenilir kanaldan almalarını sağlamak amacıyla bir kooperatif kuracaklarını anlatan Duran Ertunç, bu kooperatif kanalıyla da imalathane açmayı hedeflediklerini bildirdi.

Mersin'de birçok yerde üretimin hangi koşullarda yapıldığı bilinmeyen temizlik malzemesi satıldığına dikkat çeken Oda Başkanı Ertunç, "Bizler oluşturacağımız bir kooperatifin işleteceği ve anlaşmalı kimya mühendisleri gözetiminde temizlik malzemelerinin üretileceği bir imalathaneyi ilimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bunun için de gerekli fizibilite çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde bunu hayata geçirme amacındayız" diye konuştu.

Genel kurul sonunda Duran Ertunç başkanlığındaki yönetim kurulu Bayram Çoğul, Aslan Bıyık, Cemal Öztürk, Metin Altındaş, Hasan Öztürk, Turhan Koçyiğit'ten oluştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 14:39:16
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 23:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?