2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İş geliştirme merkezleri birleşiyor

Türkiye genelinde değişik illerde faaliyet gösteren İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM),Mersin'de düzenlenen toplantıda tek çatı altında birleşme kararı aldı.

6 ilin İŞGEM yetkililerinin biraraya geldiği toplantı sonunda, Tüm İş Geliştirme Merkezleri Birliği Derneği'nin (TİBDER) kuruluş kararı alınırken, kurucu başkanlığa Tarsus İŞGEM Müdürü Adem Gül seçildi.

Dün Mersin İş Geliştirme Merkezi'nde yapılan toplantıya, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mustafa Güler, Mersin KOSGEB Müdürü Ali Çelik ile Mersin, Adana, Van, Eskişehir ve Tarsus İŞGEM yöneticileri katıldı. Toplantıya katılamayan Karadeniz Ereğlisi İŞGEM yöneticileri de alınacak olan kararlara uyacaklarını bildirdi.

Mersin'deki İŞGEM toplantısı sırasında İş Geliştirme Merkezleri'nin tek çatı altında toplanması kararı alındı. Karar uyarınca, TİBDER'in kuruluşu gerçekleştirilerek, kurucu başkanlığına Tarsus İŞGEM Müdürü Adem Gül seçildi.

Toplantıda konuşan DASİFED Başkanı Mustafa Güler, İŞGEM'lerin yeni KOBİ'ler oluşturmak için fidelik görevi gördüğüne dikkat çekerek, "İŞGEM tohumunu ektik. Tarsus ilk adımı attı ve başarısıyla özendirdi. İŞGEM'leri daha etkin ve güçlü hale getirmek için gereken birliği bu toplantıyla sağladık. Bundan sonra kurulmuş olan tüm İŞGEM'ler, sorunların çözümünde birlikte hareket edecekler. Kurulacak olan yeni İŞGEM'lerin çatısı da TİBDER olacaktır" dedi.
TİBDER Kurucu Başkanı Adem Gül ise İŞGEM'lerin vergi-SSK muafiyeti ve enerji tüketiminde normal tarife uygulanması gibi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, "Hükümetle, ilgili bakanlarla görüştük. Herkes bizi anlıyor ve hak veriyor. Ancak yasal zeminde boşluk nedeniyle bugüne kadar bir şey yapılamadı. Şimdi 5084 sayılı yasa içerisinde İŞGEM'in sorunlarına çözüm sağlayacak maddeler yer alacak. Bundan sonra hep birlikte hareket edeceğiz. Önemli olan tüm İŞGEM'lerin iyi gitmesidir. İstihdam yaratmak, yeni iş yerlerini ekonomiye kazandırmanın ilk adımı olan İŞGEM'lerin bundan sonra ihtiyaç duyduğu desteği bulacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 12:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?