2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İşadamına ucuz kredi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. arasında kredi protokolü imzalandı. MTSO ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. arasında, odanın 17 bin üyesini kapsayan kredi kullanımına ilişkin protokol, MTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Bölge Koordinatörü Ali İhsan Kütükoğlu ve Yapı ve Kredi Bankası Mersin Merkez Şube Müdürü Mustafa Pençe'nin katılımı ile imzalandı.

Kredi kullandırma ile oda üyelerinin yatırımlarına destek ve fon sağlamak, işletmelerin operasyonel verimliliklerini artırmak ve büyümelerine katkı sağlamak amaçlanıyor. Kredi kullanımı için MTSO üyelerinin odaya yazılı olarak başvurması gerekiyor. MTSO'nun bankaya yönlendireceği üyelerin kredi talebini, banka kendi kriterlerine göre değerlendirdikten sonra kredi kullanımına onay verecek.

Kredinin azami limiti banka tarafından belirlenecek.
Banka sıfır kilometre otomobil, hafif ve ağır ticari araç alımında kredi kullanımı için 36 aya kadar vade ve YTL cinsinden aylık yüzde 1.45 oranında faiz uygulayacak. Bu oranlar 2. el otomobil, hafif ve ağır ticari araç ile makine teçhizat alımında ise 24 ay vade ve YTL cinsinden yüzde 1.50 oranında faiz uygulayacak.

Kredi talebi iş yeri alımı için ise banka, 60 aya kadar vade ve yüzde 1.30 oranında faiz uyguluyor. 12 ay vadeli işletme finansman kredilerinde ise yüzde 1.50 faiz oranı uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:44:13
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?