2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İşisizlik problemine çözüm

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, 'Bambu Mobilya Üretim Eğitimi Projesi'nin (BAMEP), kentteki işsizlik problemine çözüm olabileceğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM), Çamlıbel Lions Kulübü, Akdeniz Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün girişimi ile gerçekleştirilen AB destekli proje çerçevesinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Yücesoy, Akdeniz Beldesi'nin, işsizliğin en yoğun olan beldelerden biri olduğunu belirterek, bu bölgedeki meslek edindirmeye yönelik tüm çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, proje kapsamında 40 işsiz vatandaşın, İzmir'den getirilen ustalar nezaretinde bambu ağacını işleme konusuna eğitildiğini vurgulayarak, projenin kentteki işsizlik problemine çözüm olabileceğini belirtti. Bambu ağacından üretilen eşyaların talep gördüğünü ifade eden Yücesoy, "Bildiğiniz gibi bambu ağacıyla üretilen çeşitli masa, sandalye ve oturma grupları şu an Türkiye'de talep gören ürünlerden. Burada kurs gören arkadaşlarımız edindikleri bilgiler ve el yetenekleri ile Türkiye'de bu işi yapan imalathanelerde kendileri için kolayca iş bulabilecekler. Belediye olarak meslek edindirmeye yönelik çalışmalara desteğimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 13:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?